Рекорд на найдовшу ковбасу битимуть у Тернополі

Опубліковано в Новини 20.04.2017

У Тернополі фестивлаьний сезон відкриє новий фестиваль локальної їжі та культури - «Тернопільська брама», який проходитиме  5-7 травня на Театральному майдані.

Особливістю цього заходу стане встановлення кулінарного рекорду – найдовшої в Україні 400-метрової ковбаси. Довжина цієї ковбаси буде більшою за найвищий хмарочос Європи або як десять 10-поверхових будинків. Нею обіцяють пригостити усіх гостей фестивалю. 

Крім того, на фестиваль завітають фіналісти Євробачення та Х-фактору.

До слова, в 2014 році в Черкасах встановили одразу декілька рекордів. Першим стала найдовша ковбаса в світі - 365 метрів, вона ж стала і найважчою: її вага склала майже 200 кілограм. Третім рекордом стала найбільша сковорідка в Україні, діаметр якої дорівнює трьом метрам; четвертим - найкрихітніший шашлик (3,82 мм) і такий же мініатюрний люля-кебаб.

Нагадаємо, в 2014 році Тернопіль приготував найдовший шашлик. Довжина такої страви склала 210,6 метрів. Це дозволило встановити новий рекорд: тернопільський шашлик "побив" київського, який приготували на Майдані Незалежності. Довжина останнього була як 50-ти поверховий будинок і дорівнювала 160-м метрам.

Фото: з відкритих джерел.

Детальніше про фестиваль: https://vk.com/ternopil.brama або https://www.facebook.com/ternopil.brama

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.