У Тернопільській міській раді прокоментували скандал щодо об’єднання гімназії Франка та техліцею

Опубліковано в Життя краю 14.07.2023

Учора сотні тернополян вийшли на масовий протест.

Під стінами міської ради батьки, учні та випускники Академічного ліцею «Українська гімназія» імені Івана Франка виступили проти об’єднання навчального закладу з Тернопільським технічним ліцеєм.

Сьогодні у мерії організували брифінг з цього приводу. Про деталі «злиття» двох закладів розповіла очільниця управління освіти Ольга Похиляк.

Вона зауважила, що такі зміни зумовлені новим законом про освіту.

– Це не було спонтанне рішення. Упродовж двох років ми зустрічаємося з керівниками закладів, обговорюємо, подаємо свої напрацювання. Кожен заклад у Тернополі на сьогодні знає, ким він буде: чи ліцеєм, чи гімназією. Ми створили робочу групу. На її засідання запрошували керівників і гімназії, і технічного ліцею. Заклад, на нашу думку, має розвиватися, має процвітати. Я переконана, що так і буде. Це буде один із кращих закладів не тільки в Тернополі, а в області і в Україні, зазначила Ольга Похиляк.

Нагадаємо, що новим директором гімназії імені Івана Франка став Федоруц Микола Васильович, який раніше працював заступником директора ЗОШ №4 з виховної роботи. Його кандидатуру затвердило управління освіти після проведеного конкурсу.

Під час протесту і учні, і батьки розкритикували кандидатуру нового керівника. Також журналістам вони розповіли, що в міській раді обіцяли відтермінувати заміну очільника навчального закладу на серпень, однак слова не дотримали.

– Відповідно до закону, якщо є реорганізація закладу, то однозначно має бути конкурс. Він був офіційно оголошений на сайті міської ради. Усі про це знали. Було попереджено, у першу чергу, керівництво навчальних закладів – і директорів, і їх заступників. Нам хотілося, щоб якнайбільше було кандидатів, щоб комісія могла вибрати кращого з кращих. На жаль, ні керівник техліцею, ні керівник гімназії не подали свої кандидатури. Було дві особи на посаду директора. Конкурс відбувся. Обрано переможця, прокоментувала Ольга Похиляк.

Попри критику батьків, Ольга Похиляк наголосила, що у переможця достатньо досвіду, аби очолювати такий заклад.

– Він пройшов шлях від керівника гуртка, педагога-організатора, вчителя. На сьогодні – заступник директора з виховної роботи у школі № 4, кандидат наук, автор посібників, монографій, викладає на курсах підвищення кваліфікації. Другим етапом конкурсу була зустріч з колективами. Вона відбулася в Українській гімназії. Кандидата сприйняли позитивно, – сказала Ольга Похиляк.

Окрім цього, вона додала, що гімназія буде функціонувати у тому ж приміщенні.

–  Створена одна юридична особа, але діти будуть навчатися у двох будівлях. Учні гімназії, як навчалися у своєму закладі, так і будуть навчатися. Відповідно, учні техліцею – теж у своєму закладі. Педагогічні колективи будуть працювати, підсумувала Ольга Похиляк.

Читайте також: «Ця ідея – провальна»: у Тернополі відбувся мітинг проти об’єднання гімназії Франка та техліцею (фоторепортаж)

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.