«Ця ідея – провальна»: у Тернополі відбувся мітинг проти об’єднання гімназії Франка та техліцею (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 13.07.2023

У Тернополі сьогодні відбувся велелюдний мітинг.

Понад сотню батьків, учнів та випускників Академічного ліцею «Українська гімназія» імені Івана Франка виступили проти об’єднання навчального закладу з Тернопільським технічним ліцеєм.

Окрім цього, мітингувальники розкритикували новообраного директора гімназії. Ним став Федоруц Микола Васильович, який раніше працював заступником директора ЗОШ №4 з виховної роботи. Його кандидатуру затвердило управління освіти після проведеного конкурсу.

Батьки та діти обурені. Журналістам «Cороки» вони розповіли, що в міській раді обіцяли відтермінувати заміну очільника навчального закладу, однак слова не дотримали.

Спершу мітингувальники зібралися під гімназією, а після цього вирушили до мерії.

– Ми прийшли підтримати нашого директора Крижанівського Анатолія Васильовича, щоб його не звільняли з посади. Хочемо надалі бачити його в гімназії як директора. Він підтримує навчальний заклад, дбає про наш добробут. Анатолій Васильович робить усе можливе, щоб освітній процес був якісним і корисним. Нам пообіцяли, що наш директор залишиться на посаді, а виходить так, що обіцянки не дотримали, розповіла «Сороці» учениця навчального закладу Катерина Яструб.

Серед тих, хто прийшов виступити проти об’єднання, була й колишня вихованка гімназії Вікторія Лучкевич. Зараз дівчина навчається у США.

– Я закінчила гімназію минулого року. Вважаю, що це була одна з найкращих шкіл. Тепер я навчаюся у Сполучених Штатах Америки. Можу з упевненістю сказати, що знання, які мені дала гімназія, не порівняються з іншими школами. Мені здається, що зміна директора знизить рейтинг навчального закладу. Я вважаю, що ідея об’єднання – просто жахлива. Мені здається, що об’єднати гімназію і технічний ліцей – це означає опустити нашу школу, – обурилася Вікторія Лучкевич.

Тернополянка Галина Зазуляк взагалі не уявляє навчальний заклад без Анатолія Крижанівського.

– Моя старша донька закінчила гімназію 13 років тому, а молодша навчається зараз. Тут дають дуже сильні знання. Дуже шкода, що директора звільняють з посади. Це дуже добра людина, яка вклала душу і серце у цю гімназію. Я не уявляю цей навчальний заклад без такої талановитої людини як Анатолій Васильович, розповіла нашим журналістам Галина Зазуляк.

Опісля мітингувальники із своїми вимогами вирушили до міської ради. До них вийшов мер Сергій Надал та очільниця управління освіти Ольга Похиляк. Учні та батьки кричали «Ганьба» та вимагали пояснень.

– У першу чергу, що я хочу сказати, дорогі мої діти і шановні батьки, що не було ніяких порушень. Ми все робимо по закону, звернулася до мітингувальників Ольга Похиляк.

Також учні та батьки запитали мера, чому не дотрималися обіцянки перенести на серпень конкурс з обрання нового директора.

– Я не знаю, хто вам і що обіцяв, сказав Сергій Надал.

Що стосується ймовірних порушень процедури обрання очільника гімназії, то мер Тернополя обіцяв розібратися.

Більше – у нашому фоторепортажі.  

\

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.