Версія для друку

"Рукавиці для Лисиці": у Тернополі презентували збірку віршів місцевої поетеси (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 18.12.2020

Сьогодні у одній з кав’ярень міста відбулася презентація першої збірки віршів тернопільської поетеси Оксани Ратушняк «Рукавиці для Лисиці».

Видання складається з 12-ти невеликих віршиків орієнтованих на дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку.

За словами Оксани Ратушняк, над виданням вона працювала кілька місяців.

– Я готувала «Рукавиці для Лисиці» всього три місяці. Віршики у цій книзі, переважно, про природу  та тваринок. Вони сповнені добра та затишку, налаштовують на позитив  й допомагають навіть дорослій людині віднайти ту казку, яку ми, можливо, вже забули, – каже поетеса.

Тернополянка розповідає, що хоч вірші пише вже кілька років, творити для дітей почала лише близько року тому.

– Я пишу вже кілька років, але створювати дитячі вірші я почала саме минулого року. Перша така поезія була написана  для конкурсу «Вся Україна читає дітям». Вірші-переможці мали увійти до збірки, яку потім розповсюджували по пологових будинках, для наймолодших. Так вийшло, що один з моїх віршів також став частиною цієї книги. Це «Світ в калюжках», він також є в моїй збірці, – говорить Оксана Ратушняк. – Вже після цього для себе я усвідомила, що і далі писатиму для дітей. Тож завдяки підтримці та настановам тернопільської поетеси Тамари Гнатович та поета і члена Національної спілки письменників України Володимира Кравчука, який є редактором книги, ця збірка таки отримала життя.