Користь спорту та думки тернопільської молоді щодо цього

Автор  Вадим Поладов Понеділок, 19 лютого 2018 12:51

На сьогоднішній день молоді люди обирають здоровий спосіб життя і займаються спортом. І це дуже добре, адже спорт – здоровʼя, сила, позитивний настрій. Тому для цього потрібно залучати все більше людей і підтримувати спорт.

Спорт, як важливий фактор здоровʼя людини

В сучасних умовах всебічний і гармонійний розвиток молодої людини є не тільки бажаним, а й життєво необхідним. Фізичний гарт є невід'ємною складовою гармонійного розвитку молодої людини, що є, в свою чергу, запорукою майбутнього держави. Одним з напрямків, який впливає на стан здоров'я є активно-спортивний спосіб життя, який має особливе значення для людей молодого віку. Тому заняття фізичною культурою і спортом вже не є самоціллю. Вони стають каталізатором життєвої активності, умовою і невід'ємною частиною гармонійного і повноцінного життя. Україні потрібні фізично міцні, впевнені в собі люди, які не бояться труднощів. Різні види людської діяльності вимагають здоров'я. Немає фізичної тренованості, немає і повноцінного працівника.

Досвід переконливо свідчить, що студенти, які займаються фізкультурою і спортом, повністю засвоюють навчальну програму, успішно складають екзаменаційні сесії, досягають добрих результатів в науково-дослідній роботі. 

Чи потрібно в різних навчальних закладах вводити додаткові заняття з фізичного виховання?

Враховуючи те, що абсолютна більшість випускників загальноосвітніх шкіл, ліцеїв і гімназій прагнуть продовжувати навчання і багато часу приділяють вивченню дисциплін для вступу у вищі навчальні заклади, було б доцільним ввести в систему вступних екзаменів у вузи іспит з фізичної підготовленості, який повинен впливати на конкурсний відбір абітурієнтів. Це лише окремі фактори, які повинні сформувати стійку мотивацію до здорового способу життя, досягти гармонійного розвитку і міцного здоров'я.

В стислій формі можна сформулювати такі рекомендації, втілення в практику яких дало б можливість посилити роль фізичної культури і спорту в збереженні і зміцненні здоров'я молоді:

  • забезпечення переорієнтації практичної діяльності галузі на пріоритетну проблему;
  • зміцнення здоров'я різних груп населення засобами фізичного виховання і спорту;
  • створення умов для задоволення потреб кожного громадянина країни в підвищенні рівня здоров'я, фізичному і духовному розвитку;
  • виховання у населення держави відповідної мотивації і активної соціальної орієнтації на здоровий спосіб життя й інші завдання: широке впровадження в практику щорічного тестування фізичної підготовленості населення, скринінг-методів оцінки фізичного стану і стану здоров'я;
  • пропаганда фізичної підготовленості як фактору забезпечення здоров'я і дієздатності на підставі нових переконливих даних про її роль в життєдіяльності людини.

 Органи державної влади України повинні надавати програмного значення питанням фізичного виховання, фізичної культури і спорту, розглядаючи їх як найбільш економічно вигідний і ефективний шлях профілактики захворювань, зміцнення генофонду, підвищення потенціалу трудових ресурсів, психофізичного здоров'я, зростання добробуту населення і вирішення інших соціальних проблем.

Спорт заслуговує особливої уваги, як «ініціатива, що включає в себе діяльність в рамках різних спортивних дисциплін», використовує «різноманітні методології» проведення спортивних заходів, що забезпечує доступ до них широких верств населення.

  Такого висновку дійшла Міжнародна група з вивчення молодіжної політики Ради Європи після моніторингу молодіжної політики в Україні, в тому числі рівня розвитку спорту. Міжнародні оглядачі Ради Європи рекомендують більше уваги приділяти заходам масового характеру, мотивацією до участі у яких мають бути «задоволення від занять спортом, ентузіазм від участі у змаганнях та командний дух».

Такі центри є в кожній області України, які кожного року проводять спортивні заходи для того, щоб всебічно розвивати молодь. Зокрема і в Тернополі є такий центр, який  був утворений розпорядженням голови обласної державної адміністрації 30 травня 2003 року на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 року №49 „Про утворення центрів фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”. 

Точка зору

«Я думаю, що спорт це є основою, здорового організму. І звісно що є необхідним для молоді, для того, щоб вони були міцним тілом» - Ігор 19 років.

«На мій погляд, спорт є невід'ємною частиною нашого життя. Він дає нам можливість завжди залишатися в гарній формі. Людина, яка займається спортом, менше хворіє, завжди почувається добре і легше переносить навантаження та стреси. Отже, заняття спортом не варто недооцінювати. Але погодьтесь, щоб ним займатись, потрібно мати неабияку силу волі і величезне бажання бути здоровим.» - Ірина 20 років.

«У сучасному суспільстві є модно займатись спортом,  це говорить про те що люди прагнуть до більш здорового способу життя. Спорт служить профілактикою багатьох захворювань і робить благотворний вплив на весь організм, дозволяючи прожити довге і щасливе життя. Тому обов’язково щоб молодь займалась спортом, оскільки він зміцнює імунну систему. Спорт загартовує не тільки тіло, але й дух, підвищує витривалість і тренерує силу волі, що дуже сильно впливає на формуванняя особистості саме у молодому віц.» - Саша 19 років.

Отже, можна зробити висновок, що спорт є одним із основних частин здорового життя людини. Тому потрібно розвивати всі види спорту та залучати все більше молоді. Також потрібно проводити різні змагання для того аби залучати людей до активного способу життя. І тоді в країні буде багато спортивних та енергійних людей.

Студент ТНПУ ім. В. Гнатюка, Вадим Поладов

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.