Ця історія має таку силу, що змінює на краще життя того, хто її читає, – тернополянка про книгу Феннні Флеґґ «Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка»

Автор  Катерина Млиновська П'ятниця, 02 березня 2018 15:30

Одне велике кохання, дві-три зради, дрібка сліз, гумор за смаком,

готувати на вогні пристрасті.

Як це, жити з любов’ю до життя в усіх його проявах і вірою у власну перемогу? Відповідь на це та багато інших цікавих питань, безперечно, відома талановитій американській письменниці Фенні Флеґґ і ними вона ділиться у одному із найяскравіших своїх романів «Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка». Роман написано у 1987 році, але він не втрачає актуальності і сьогодні, оскільки розповідає про одвічні цінності – любов, дружбу і взаємоповагу.

Хронологічно події відбуваються у двох часових лініях: сучасність, у якій головна героїня у будинку для престарілих знайомиться із балакучою старою леді, яка своїми оповідями й переносить читача у далекі 20-30-ті роки минулого століття, у невелике містечко південного американського  штату Алабама. Усі події в ньому так чи інакше пов’язані з кафе «Зупинка», коронною стравою якого є славнозвісні смажені зелені помідори (рецептом яких авторка, до речі, щедро поділилася в кінці роману).

У романі величезна кількість персонажів, у яких спочатку плутаєшся і з якими потім не хочеш розлучатися, а родзинки йому додають статті місцевої газети, у яких авторка поміж повідомлень про важливі і не дуже події з життя міста не забуває згадати й про те, де зараз перебуває і чим займається її друга половинка. Бо ж усім цікаво, чи не так?

Велика депресія, безгрошів’я, міжрасова неприязнь – усі ці загальнодержавні проблеми, здається не стосуються містечка Вісл-стоп, бо ж його мешканці – одна велика сім’я, що живе за своїми законами й готова до останнього захищати своїх мешканців.

Раджу цей роман до прочитання тим, хто цінує хороші, добрі історії про одвічні цінності та історії, в яких навіть крізь сльози лунає сміх.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.