Проти свавілля, на захист добровольців: під стінами Тернопільської прокуратури – пікет (фото)

Опубліковано в Проблемне 17.09.2018

Тимур Тимгоєв – громадянин Російської Федерації, інгуш за походженням. Починаючи з 2016 року Тимур захищав цілісність нашої держави – він доброволець 8-го батальйону УДА «Аррата». Попри це декілька днів тому Генеральна Прокуратура, ігноруючи заборону ООН, видала бійця Росії. Цей вчинок викликав хвилю обурення як серед бійців та добровольців, так й серед громадських активістів. Спільно вони вирішили провести у різних областях країни пікет. Виключенням не став й Тернопіль.

Сьогодні під стінами Тернопільської обласної прокуратури зібралось декілька десятків бійців та представників патріотичних громадських організацій Тернопільщини. Усі разом вимагають пояснень, адже переконані, екстрадувавши Тимура Тимгоєва, Генпрокуратура відправила його на вірну загибель.

- Так як Тимур із 2016 року воює в 8-му батальйоні УДА «Аррата» на боці України, звісно, що він ворог Росії і екстрадиція – це вірна смерть для нього. Ми сьогодні зібрались із вимогою, щоб прокуратура пояснила чому добровольці, які захищають суверенітет України екстрадуються, чим посилаються на вірну смерть. Акція – мирна, вона проводиться сьогодні по всій Україні. Проти свавілля прокуратури, проти свавілля міліцейської системи (адже насправді нічого не змінилось); на захисті патріотів і добровольців – тут зібралися представники усіх громадських патріотичних організацій. Ми вимагаємо пояснень. Тим більше, за останні півроку відкрито дві кримінальні справи по наших патріотах. Справи шиті білими нитками і це все – робота прокуратури, - пояснює пікетувальниця, заступниця голови обласного «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» Катерина Бойко.

Протестувальники намагались отримати відповідь на одне запитання: «Коли припиняться репресії патріотів?». Однак головний прокурор області В‘ячеслав Перч спершу не бажав йти на зустріч. Щоб почути правоохоронця його чи не в буквальному сенсі довелось ловити мітингарям – пан Перч намагався непомітно покинути стіни прокуратури, проте активісти та добровольці перекрили виїзд. Далі розмова продовжилась в кабінеті В’ячеслава Перча. Активісти зачитали своє звернення із вимогами, на що прокурор не зміг надати повної відповіді.

Зазначимо, у повідомленні про проведення мітингу йдеться:

«Ми, учасники бойових дій, ветерани АТО вважаємо такі дії (щодо незаконних обшуків добровольців та екстрадиції Тимура Тимгоєва – прим.авт.) неподобством та вимагаємо від прокуратури пояснень та притягнення до відповідальності осіб, які підписали документ, який дав можливість екстрадувати патріота, тим самим відправивши його на вірну смерть до ворогів».

До слова, в той час як під стінами Тернопільської обласної прокуратури відбувся мирний пікет, у Києві протест буквально розгорівся. З самого ранку до Генпрокуратури зійшлись сотні мітингарів. Під будівлею будували барикади з сміттєвих баків та підпалювали шини. Попри кордон Нацгвардії, протестувальники завдали шкоди будівлі прокуратури – розмалювали стіни та зірвали з фасаду символ ГПУ, передає ТСН.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.