Народний гнів у Тернополі: скандальна забудова в парку Нацвідродження потерпіла від рук радикалів

Опубліковано в Проблемне 14.06.2018

В тернопільському парку Нацвідродження 13 червня радикально налаштована молодь увірвалася на місце будівництва соціально-спортивного центру «Вулична академія» та почала знищувати основу під майбутнє спорудження.

Спершу група тернопільських активістів, представників місцевих націоналістичних організацій і небайдужих тернополян зібралася на віче поблизу місця скандальної будови. За тим, як проходить зібрання, віддалік спостерігала поліція, яка заздалегідь приїхала до парку.

Після одного-двох виступів активістів радикальні молодики, переважно в масках та балаклавах, штурмували місце будови – через паркан увірвалися на його територію та почали демонтовувати спорудження під майбутній заклад. Радикали та активісти розкручували гайки на металевих конструкціях, кидали у котлован шифер, з усіх сил намагалися «укласти» на землю ворота, які довгий час охороняли територію…

Такі агресивні дії молоді люди пояснювали тим, що їм роками вже обридло терпіти знущання з боку забудовника, який вирішив перетворити тернопільський парк на сквер. Одна з небайдужих тернополянок, яка мешкає поблизу Нацвідродження, розповіла, що її недавно навіть побили.

Нещодавно я зі своїм другом і дитиною гуляла парком і побачила, що приїхав заступник керівника тернопільської поліції Андрій Фірман. Я в той час перебувала біля шлагбауму поблизу горе-забудови, а не на проїжджій частині, як заявляв опісля заступник. Мені звеліли, аби я відійшла від шлагбауму, хоча я нічим не завдавала прикрощів прибулим. Коли я не послухалася, Фірман наказав присутнім біля нього чоловікам їхати на мене. Вони сподівалися, що я злякаюся та відійду, проте не дочекалися цього. Агресивний чоловік, попри те, що я стояла біля шлагбауму, почав його піднімати, а це завдало мені болючих ударів у живіт. Я все ж не відступала і тоді Андрій Фірман, як би це не звучало смішно, почав животом і ногами мене відштовхувати, через що я отримала тілесні ушкодження. На крик: «Чого ви мене б’єте?» кривдник казав, що не руками це робить. Пізніше під’їхали інші мої товариші. Фірман, вочевидь, злякався цього і, на нашу вимогу, вибачився переді мною, хоча всі побачили і відчули, що той був у нетверезому стані, — розповіла пані Інна.

Дівчина заявила, що поліція, яка прибула на місце інциденту, нічим не допомогла їй, а лише з паном Фірманом посміялася з цієї «дотепної» ситуації. Коли за викликом приїхала швидка допомога, дівчина відмовилася їхати в лікарню, адже хотіла стояти за свою зелену зону до останнього.

Варто зазначити, що розгром майбутньої «Вуличної академії» завершився метанням димових шашок у котлован, після чого противники забудови парків почали поступово залишати територію горе-будови.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.