Через провокації, прихований піар та суперечки сесія Тернопільської облради на перерві до п’ятниці

Опубліковано в Проблемне 05.06.2018

Як вже писала «СОРОКА» сьогодні, 3 пленарне засідання 8 сесії Тернопільської обласної ради розпочалося не спокійно: під час голосування порядку денного «почубилися» нардеп- радикал Ігор Мосійчук та депутат-свободівець облради Богдан Бутковський.

Політиків вдалось одразу ж розборонити та навіть проголосувати одне із питань, винесених на розгляд сесії (щодо преміювання кращих випускників шкіл). Та на цьому, як то кажуть, «квітка».

Конфлікт, розпочатий ще з перших хвилин сесії, продовжив розростатись. Справа в тому, що до сесійної зали завітали представники Білої та інших сіл, які бажають створити свою громаду (у її склад хочуть прийняти села Біла, Чистилів, Плотича, Горішній Івачів, Долішній Івачів, Великий Глибочок, Ігровиця). Проблема в тому, що селища, розташовані за Білою (зокрема мова йде про Малашівці, Кобзарівку) навпаки хочуть та навіть прийняли рішення приєднатись до Тернопільської громади. Так, виникли труднощі із голосуванням проекту рішення №988 «Про схвалення змін до перспективного плану формування територій громад Тернопільської області». Оскільки якщо проголосувати за створення Білецької ОТГ, не вдасться включити села, які хочуть приєднатись до Тернополя, у склад Тернопільської громади, адже вони будуть «розірвані» селами, які об’єднались із Білою. І навпаки, якщо голосувати за їхнє приєднання до Тернопільської ОТГ, села, які бажають вступити у склад Білецької ОТГ увійдуть до Тернопільської.

І все б нічого, адже громадськості та депутатському корпусу, скоріше всього, вдалося б таки дійти компромісу, тим більше, що проект рішення передбачав розгляд одразу декількох варіантів створення громад.

Однак подібною оказією, яка склалась, вирішили скористатись представники різних політичних сил. Одні, найімовірніше, хотіли зірвати голосування, інші ж – пропіарити певну партію. Внаслідок чого спершу гучна словесна перепалка – люди скандували «Ганьба!» після прийнятого першого варіанту до проекту рішення №988 та запропонованих змін Деревляним до нього – переросла у протистояння, спроби застосувати фізичну силу. Громадськість не бажала нічого ні слухати, ні розуміти. Нею вдало зманіпулювали, а на проблемі із ОТГ – «розгорілась» ціла політична вистава.

Внаслідок цього, депутати проголосували за перерву, яка триватиме до п’ятниці. Як нам пояснили, попередній проект рішення №988 та пропоновані зміни до нього – недійсні згідно регламенту. Тому питання із складом майбутньої Тернопільської та Білецької громад залишається відкритим. До майбутньої п’ятниці тернопільські депутати облради планують розглянути його ще раз, обговорити за круглим столом, щоб рішення, яке задовольнить людей, після майже 3-х денної перерви, було таки прийняте.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.