Для повного відновлення роботи тернопільського аеропорту обласна влада підписала угоду з поляками

Опубліковано в Проблемне 29.05.2018

В рамках проведення Х міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest-2018» Тернопільська обласна рада спільно з Тернопільською обласною державною адміністрацією підписали Меморандум про співпрацю з польською компанією L&G. Документом передбачено й те, що польські колеги допоможуть забезпечити повноцінне функціонування нашого летовища.

- Ми підписали угоду з представництвом польської компанії, яка працює в напрямку палево-енергетичного комплексу, в напрямку будівництва сонячних батарей та інших джерел енергії. Саме основне, що така співпраця – це в першу чергу розвиток нашого аеропорту. Ця компанія побудувала не одне летовище як на території Європейського Союзу, так й в низці інших країн. Це компанія надає технічну підтримку. Сьогодні ми скріпили нашу співпрацю, підписавши Меморандум. Вже приблизно після 20 чисел червня до нас повинні приїхати представники польського підприємства – технічна група, яка відпрацює технічні умови, проведе всі необхідні розрахунки на летовищі і згодом представить проект нашого аеропорту для бізнесменів, які зможуть вкладати свої кошти, - розповів під час інвестиційного форуму голова обласної ради Віктор Овчарук.

Станом на сьогодні тернопільський аеропорт вже готовий до повноцінної роботи. Ще наприкінці 2016 року наше летовище отримало «життєво необхідні» документи: акт на право власності земельної ділянки; сертифікат аеродрому та сертифікат служби авіаційної безпеки. Крім того, впродовж останнього часу наше летовище приймає чартерні авіаперевезення.

- Тернопільський аеропорт функціонує, але лише на чартерні авіасполучення. Наприклад, компанія «Мотор Січ». Її представники прилітають і використовують наш аеропорт, звісно за оплату, для транспортування обладнання на свій завод, який знаходиться в Волочиську. Є потреба представників інших компаній використовувати наш аеропорт, вони надають оплату і користуються послугами нашого летовища. Тобто ми говоримо про те, що аеропорт повністю функціональний і готовий до роботи, - пояснив голова ТОДА Степан Барна.

І хоч впродовж щонайменше останніх трьох років тривала боротьба за відновлення функціонування тернопільського аеропорту й був пророблений чималий шмат роботи, досі залишається проблема з інвестором. Його просто не можуть знайти. Правда, залишається шанс, що все-таки на території нашого летовища запрацює угорська бюджетна компанія «Wizz Air».

- Так, на сьогодні можемо говорити про певну проблему з інвестором. Не всі авіакомпанії, навіть лоукости, ризикують приходити на Україну. Проте, станом на сьогодні ми запропонували можливість співпраці компанії «Wizz Air». На разі вони розглядають таку можливість. Коли вони прийдуть до згоди – цього ми поки не знаємо і не готові гарантувати. Однак, я впевнений, що наш аеропорт таки буде працювати, - розповів Степан Барна.

Головне фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.