Остерігайтеся! На Тернопільщині за місяць шахраї видурили майже 17 млн грн

Опубліковано в Проблемне 08.09.2023

За місяць в Тернопільській області правоохоронці зареєстрували орієнтовно 500 шахрайств різного виду. Сума збитків становить майже 17 мільйонів гривень.

Про це під час брифінгу у Тернопільській ОВА розповів речник Нацполіції в Тернопільській області Сергій Крета.

Найчастіше у пастку шахраїв потрапляють люди похилого віку, внутрішньо переміщені особи та інші вразливі категорії населення, каже Сергій Крета.

– Шахраї «працюють», використовуючи три підступних фактори. Перше – вони завжди вводять вас у шок. Телефонують вночі і повідомляють таку інформацію, що ви готові віддати всі гроші, аби лише заспокоїтися. Друге – шахраї завжди хочуть зацікавити «вигідною» пропозицією. Наприклад, ви начебто виграли авто чи можете задарма отримати велику суму коштів. Пам’ятайте, що безкоштовний сир – лише у мишоловці. Ну і, звісно, шахраї хочуть «затуманити» вас, тож зберігайте холодний розум! наголосив речник Нацполіції в Тернопільській області.

Також Сергій Крета закликав жителів Тернопільщини бути обачними, аби не втрапити на гачок шахраїв. Для цього він порадив користуватися трьома «золотими» правилами:

  1. Коли вам телефонують шахраї і представляються працівником банку, «Київстару» чи будь якого іншого провайдера та просять назвати особисту інформацію, не ведіться. Зауважте, що банк має ваші пін-коди!
  2. Якщо ви ледь не стали жертвою шахрайства (або ж, на жаль, стали), негайно телефонуйте у поліцію. Це збільшить шанси знайти злочинця та убезпечить від шахраїв інших осіб.
  3. Надзвичайно вигідна пропозиція – одна із головних ознак шахрайства! Шахрай – психолог. Він добре знає, як проникнути у вашу голову та обманути. Не вірте у надто привабливі пропозиції. У житті нічого не дається задарма.

Поліцейські Тернопільської області закликають краян поширювати інформацію про шахрайства серед своїх знайомих, друзів, родичів, аби якнайменше людей втрапили у таку неприємну ситуацію.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.