Тернополянам розповіли, як дітям-сиротам отримати квартиру

Опубліковано в Проблемне 31.05.2021

Від 2017-го року держава надає органам місцевого самоврядування грошову допомогу на побудову будівель для домів сімейного типу та купівлю житла для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Щороку розмір такої допомоги зростає — від 3 мільйонів гривень у 2017-му році до 12 мільйонів у 2020-му та 2021-му роках.

Про це під час прес-конференції розповів начальник Служби у справах дітей Тернопільської облдержадміністрації Ростислав Дрозд.

— Лише у 2019 році було виділено кошти на придбання житла для 24 дітей-сиріт. В 2020-му житло отримали 28 сиріт. Цьогоріч кошти вже надійшли в область. Після затвердження порядку використання цих коштів Кабінетом Міністрів (цю процедуру здійснюють щороку адже змінюється і вартість житла і законодавство) гроші також будуть розподілені, — каже Ростислав Дрозд. — За попередніми оцінками виготовлена проектно-кошторисної документації для будівництва дитячого будинку сімейного типу в Шумьській громаді і, власне, першочергово ці субвенції мають виділятися на будівництво такого будинку. Також на придбання житла для дітей-сиріт.

Крім того, Ростислав Дрозд озвучив процедуру за якою дітей-сиріт забезпечують житлом.

— Зазвичай органи місцевого самоврядування звертаються щодо такої грошової компенсації. Вони подають перелік дітей-сиріт, які перебувають в них на квартирному обліку, обласна комісія формує список відповідно до дати постановки на такий облік дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа. Відповідно до сформованого  списку дітям виділяють кошти, — розповідає Ростислав Дрозд.

Коли гроші виділено, протягом року діти мають купити домівку.

— Власне, після того як визначили кому буде надана така допомога, цим дітям перераховується на банківський рахунок ці кошти. Далі протягом року вони займаються пошуком житла і мають придбати його. Допомогу в цьому питанні їм мають надавати соціальні працівники, а також служби у справах дітей та центри соціальних служб, — говорить Ростислав Дрозд. — Якщо говорити про 2020 рік, то кошти було виділено для 28 дітей. На сьогодні вже 16 з них придбали. Переконаний, що і інші також використають ці кошти.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.