Версія для друку

Тернополяни придумали оригінальний спосіб вберегти дерева від вирубки (фото)

Опубліковано в Проблемне 08.02.2021

Мешканці будинку на вулиці Медовій, де майже місяць тому просто серед дня підрізали дерева, виступили на захист зелених насаджень.

Люди прикрасили пошкоджені дерева різнокольоровою стрічковою пряжею, щоб привернути увагу тернополян та влади не лише до цієї ситуації, а й до вирубки насаджень загалом.

– Ми вирішили це зробити тому, що люди обурені ситуацією в місті зі знезелененням  і тим, як підступно, по-злодійськи вирубуються здорові дерева, а ті території забираються під якесь будівництво, розповіла «Сороці» мешканка будинку Тетяна Мильникова.

В те, що дерева просто комусь заважали, – не вірять, кажуть містяни.

– Нас обурило, як по-варварськи вчинили  з цими деревами. Це абсолютно здорові, дорослі  дерева, які були підпиляні приблизно на ¼ –1/5.  Ми не віримо в те, що зріз цих дерев замовив хтось, кому вони затуляли вікна. Вважаємо, що цю територію хочуть забрати під парковку або під будівництво кіоску чи маленького магазинчика. Ми категорично проти і хочемо, щоб це припинилося не лише тут, але й у інших частинах міста, говорить пані Тетяна.

Чи пережили дерева напад – покаже весна, та все ж мешканці будинку на Медовій сподіваються, що насадження виживуть.

Зараз ми чекаємо весни, щоб дізнатися чи розпустяться ці дерева. Проте, ми сподіваємося, що  вони живі. Ми досить швидко обробили їх садовим варом, а надрізи не дуже глибокі, тож надіємося, що з ними все добре, – каже Тетяна Мильникова.

Нагадаємо, що 15 грудня просто посеред дня невідомий підрізав дерева на вулиці Медовій та втік з місця події. Про це у мережі розповів місцевий мешканець. Невдовзі правоохоронці затримали причетних до зрізу осіб. Як повідомили тоді у поліції, одній особі насадження заважали, тож він найняв іншу для підпилу дерев аби з часом вони загинули.