Через шлагбаум – до суду: у Тернополі людям заборонили відмежуватися від сусідів (фото)

Опубліковано в Проблемне 23.11.2020
Мешканці будинку на вулиці Володимира Гнатюка, 20 у Тернополі встановили два шлагбауми.

У такий спосіб вони хочуть відгородити територію ОСББ від жителів сусідньої багатоповерхівки, які залишають автівки просто під їхніми вікнами.

Однак муніципальна інспекція намагається демонтувати шлагбауми за рішенням виконавчого комітету. У середу, 11 листопада, місцеві мешканці вийшли, аби відстояти свою територію.

Люди стверджують, що встановлено шлагбауми цілком законно та підтверджують свої слова документами.

– Виконавчий комітет незрозуміло на якій підставі прийняв рішення про демонтаж наших шлагбаумів. В нас є відповідні документи, які підтверджують, що ми просто огородили свою приватну територію. В нас все погоджено і за межі ми не виходили. Сьогодні приїжджали представники муніципальної інспекції, щоб демонтувати, але люди вийшли і не дали цього зробити. Нам не надали відповідних документів про демонтаж,  розповідає мешканка будинку Олена Гураль.

Місцеві мешканці, кажуть що рік тому по-сусідству виросла нова багатоповерхівка. Її жителі почали залишати автівки в їхньому дворі. За територією будинку люди доглядають самостійно – прибирають сміття, опале листя та здійснюють ремонт. Тож коли під будинком почали з’являтися чужі автомобілі, люди відгородили двір та встановили два шлагбауми для в’їзду.

– В нас є акт відводу землі в постійне користування ОСББ, де чітко визначені межі нашого будинку, згідно яких ми поставили огорожу. В цій постанові одним із пунктів є рішення міської ради про відведення землі, де вказано, що ми за свій рахунок все ремонтуємо та прибираємо. Міська рада до цього немає ніякого відношення. Тому ми і відстоюємо свою територію, щоб з неї не зробили проїжджу частину, яку ми будемо прибирати і ремонтувати,  каже мешканець будинку Ярослав Гураль.

У міській раді кажуть, підставою для демонтажу шлагбаумів може стати скарга мешканців цього ж або сусіднього будинку.

– Муніципальна інспекція діє на виконання рішень виконавчого комітету. Якщо є рішення виконавчого комітету про демонтаж цих об’єктів, це означає що ці шлагбауми є незаконними. Відповідно, прийшло звернення або скарга від мешканців чи навіть одного мешканця про те, що ці об’єкти унеможливлюють проїзд або прохід. На підставі цього розглядається, чи надавалися документи на погодження встановлення цього обмежувача. Якщо не надавалися, тоді такі об’єкти підлягають демонтажу. Проте, якщо у мешканців є погоджуючі документи, вони можуть звернутися в суд,  каже речниця Тернопільської  міської ради  Мар’яна Зварич.

Наразі мешканці будинку збираються оскаржити це рішення в суді.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.