Через халатність голови Тернопільської ОДА Володимира Труша сесія облради – на перерві до п’ятниці (фоторепортаж)

Опубліковано в Проблемне 23.09.2020
Сьоме пленарне засідання чотирнадцятої сесії Тернопільської обласної ради сьогодні, 23 вересня, розпочалося з запізненням і тривало лише годину.
Через відсутність голови Тернопільської обласної державної адміністрації Володимира Труша засідання довелося перенести на п’ятницю, 25 вересня.
Попри те, що сьогодні депутати мали розглядати надважливе питання внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік, у голови ОДА, вочевидь, з’явилися нагальніші справи й на сесію він не з’явився.
Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук наголосив на тому, що через байдужість обласної державної адміністрації сьогодні працівники комунальних установ залишилися без зарплат, немає коштів й на закупівлю засобів захисту у боротьбі з COVID-19.
– На сьогодні є злочином підтримувати те, що робить Тернопільська обласна державна адміністрація. Якщо на здоровий глузд подумати, що після закінчення каденції наступна обласна рада збереться і підтримає, то це голосування буде наприкінці грудня. Що люди до того часу мають робити з заборгованістю заробітних плат? Що вони мають робити, коли не лишилося копійки на засоби захисту? Як сьогодні не може дійти до них, що це не наші кошти, це кошти комунальних установ. Мені дивно, що ця позиція не доходить до Києва, що тут робиться безлад зі боку облдержадміністрації. А хтось ще покриває їх, підтримує. Треба, щоб люди з комунальних установ приїхали сюди автобусами? Ну як так може бути?!  зазначив Віктор Овчарук.
Керівник Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк підкреслив, що своїми діями Тернопільська ОДА блокує життєдіяльність всієї області.
– Я прошу керівництво обласної ради розглянути можливість проведення виїзних засідань наступних сесій обласної ради, бюджетних комісій на територіях наших комунальних установ. Наприклад, в будинку дитини «Малятко». Одразу і пояснимо персоналу, чому немає коштів їм на заробітну плату, медикаменти, харчування, починаючи з другого кварталу цього року. Потім можемо поїхати в онкодиспансер, аби пояснити, чому там обладнання не працює,  звернувся Олег Сиротюк.
Оскільки Володимир Труш таки не з’явився, Віктор Овчарук після консультації з керівниками депутатських фракцій прийняв рішення перенести засідання на п’ятницю.
– Апарату я доручаю запросити на пленарне засідання керівників  усіх комунальних установ, які не отримали коштів, а також очільника пенсійного фонду,  резюмував Віктор Овчарук.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.