Виборчі дільниці Тернопільщини не пристосовані для людей з інвалідністю

Опубліковано в Проблемне 09.09.2020

 З 25 виборчих дільниць розташованих на території Тернопільської області жодна не пристосована для людей з інвалідністю.

Про це під час прес-конференції розповіла Ольга Мазаєва, громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області.

– В липні – серпні цього року ми моніторили доступності виборчих дільниць по всій території України, в тому числі й 25 дільниць розташованих на Тернопільщині. Охопили майже всі райони, були в різних селах, не всі з яких були доступні але потрібно було перевірити в якому стані розташована там виборча дільниця, – каже Ольга Мазаєва. – На жаль, жодна з 25 дільниць не відповідає критеріям доступності які визначені Центральною виборчою комісією стосовно можливості здійснення голосування маломобільних людей. З них 21 є малодоступною і 4 є недоступними зовсім.

Також вона зазначила, що у травні міський голова прийняв розпорядження про створення робочої групи яка мала моніторити і здійснювати заходи для забезпечення доступності виборчих дільниць у Тернополі відповідно до норм виборчого законодавства.

– Ми подали на минулому тижні запит стосовно виконання цього розпорядження. На жаль, наразі відповіді ми так і не отримали, – зазначила Ольга Мазаєва. – Та все ж вже станом на сьогодні дві виборчі дільниці які були в поганому стані вони вже перенесені і навіть обладнуються пандусами.

Також вона зазначила, що згідно виборчого кодексу України до 2025 року усі дільниці мають бути пристосовані для голосування людей з різними формами інвалідності в тому числі й людей з вадами зору та слуху. Зараз у ЦВК вирішують питання щодо розміщення інформаційних матеріалів, які стосуються виборів таким чином, щоб люди з порушенням зору також могли з ними ознайомитися.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.