У Збаражі група таксистів-нелегалів тримає у страху ціле місто, вже дійшло до криміналу

Опубліковано в Проблемне 20.02.2020

Збаразькі водії, які організували бізнес поза законом, диктують місцевим жителям свої правила.

У кращих традиціях бандитських 90-х псевдотаксисти фізично та психологічно тиснуть на звичайних водіїв та їхніх пасажирів, а інколи – навіть плюють на автомобілі й кидаються яблуками. У Збаражі «біля танка» таксисти окреслили «свою» територію, а іншим ступати на неї – зась. Звідти їздять у напрямку тернопільського «Оріону».

Останнім часом ганебній вседозволеності місцевої банди, схоже, немає меж. Наприкінці січня горе-таксисти гуртом накинулися на збаражчанина Олега Дзьобу. Після цього кілька місяців погрожували «замісити» хлопця. А в ніч з 18 на 19 лютого, за дивним збігом обставин, невідомі особи гострим предметом порізали шини автомобіля Олега й подряпали двері транспортного засобу.

Олег Дзьоба розповідає, конфлікт із таксистами-нелегалами виник давно. Вони діють за наказом свого «головного» Михайла Копитка, який їздить сірою «Шкодою».

– Власним автомобілем я щодня їжджу до Тернополя. Буває, що в дорозі зустрічаю когось знайомого, то пропоную його підвезти, аби в дорозі було веселіше. Нещодавно, їдучи, помітив в Збаражі «біля танка» двох знайомих. Я зупинився й запропонував хлопцям сідати зі мною. Це почули таксисти-нелегали й заявили: «Йди звідси. Ти нікого не везеш, бо це – наша територія». Я, звісно, обурився. Виник конфлікт, у результаті чоловік з сірої «Шкоди», який там «головний», дав наказ двом своїм «підлеглим» побити мене. Один із них – Андрій Кирик. Імені іншого, на жаль, не знаю. Посеред білого дня вони втроє напали на мене, але мені вдалося відборонитися. Це відбувалося на очах в жителів міста. Однак через страх ніхто з людей не кинувся допомогти, пригадує деталі конфлікту Олег Дзьоба.

Після згаданого випадку таксисти, які працюють без ліцензії, ще неодноразово погрожували хлопцю й обіцяли, що дадуть про себе знати. Серйозність фраз: «тобі кінець», «машину поб’ємо» Олег Дзьоба зрозумів аж тепер, коли вранці побачив свій автомобіль пошкодженим. Факт злочину вже задокументували поліцейські. Залишається сподіватися, що бандитське свавілля у Збаражі правоохоронці нарешті зупинять.

 

На фото: Олег Дзьоба та його пошкоджений автомобіль 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.