Тернополяни, не довіряйте шахрайським фірмам, які пропонують «вигідну» роботу за кордоном

Опубліковано в Проблемне 26.11.2019

В мережі Інтернет можна знайти сотні оголошень, де українцям пропонують вигідну роботу за кордоном. Тільки мешканцям Тернопільщини, які шукають вигідного працевлаштування на зарубіжжі, варто детально та грамотно вивчати всі оголошення та фірми-посередники, адже нерідко можна натрапити на шахраїв та позбутися своїх грошей.

Успішно працевлаштуватися за кордоном до сих пір непросто, і не тільки через недобросовісних роботодавців, а й через шахраїв, які практикують різні схеми обману. "С Як повідомила членкиня Тернопільської громадської організації «ТМЖК «Відродження нації» Оксана Шлюcар, немало людей, які довірилися фірмам-шахраям, втратили не тільки гроші, але й часом потрапляли у трудове рабство.

—  Щорічно 2 грудня, за рiшенням Генеральної Аcамблеї ООН, вiдзначаєтьcя Мiжнародний день боротьби за cкаcування рабcтва. До цього дня ми проведемо в Тернополі низку заходiв з метою пропагування правил безпечної поведiнки. Бо так чи iнакше виїзд за кордон передбачає певнi ризики i не рiдко людей обманюють фiрми, якi займаютьcя працевлаштуванням. Консультування з приводу виїзду за кордон – це те, для чого до нас найчастіше звертаються люди. А цікаво, що в ході консультування виявляється, що людина вже негативний досвід, пов'язаний із працевлаштуванням за кордоном. Так, нещодавно до нас зателефонував чоловік, який шукає роботу в Ізраїлі. Він зацікавився компанією, яка пропонує вигідні умови роботи – все за кошти фірми. Питаю, чи знає чоловік, який документ підписуватиме із працедавцем. Не знає той, як і не знає, чи має йому бути відкито робочу візу та скільки коштів повинен повернути. В ході розмови також дізнаюся, що попередньо робітник був у Польщі. Чоловік заплатив посереднику значну суму за оформлення робочої візи. Коли ж він приїхав у Польщу, ніхто його не зустрів на вокзалі, робочого місця не було, а робочого місця не було. Потім чоловіка ще раз обманули. Знайшла його дівчина, яка запропонувала вигідну роботу, довезна до місця праці, забрала документи і зникла. За три місяці роботи на новому місці йому нічогісінько не заплати. Його годували лише мівіною, а додому не пускали. Мусів тікати. Потім робітник знайшов у Вроцлаві цю фірму і три дні просив віддати йому документи. Коли ж нарешті випросив паспорт, віддав останній телефон, щоби додому повернутися, — повідомила Оксана Шлюcар.

Пані Оксана наголосила, що потрібно вибирати виключно легальну форму працевлаштування. Не спокушатися високими зарплатами, які можуть запропонувати за неофіційну працю. Бо, погоджуючись на неофіційну роботу, люди залишаються поза законом і самі відмовляються від прав, які їм надає країна-роботодавець.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.