Тернопільські посадовці ознайомились з новим е-декларуванням

Опубліковано в Проблемне 04.08.2016

 До Тернополя приїхали представники Національного агентства з питань запобігання корупції та експерти Програми розвитку ООН в Україні, аби ознайомити тернопільських посадовців з реформованою системою декларування майна.

 Починаючи з 15 серпня кожен держслужбовець буде зобов’язаний подати заповнену декларацію, яка з’явиться у відкритому доступі на сайті НАЗК за адресою: www.nazk.gov.ua. Така онлайн-база є першою в Україні.

 «Запровадження електронного декларування є умовою для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом та фінансової підтримки від МВФ. 15 серпня є відліком, коли чиновники в строк 60 днів мають подати заповнену електронну декларацію – коментує заступник голови НАЗК, Руслан Радецький – Відтак, посадовцями, які обов’язково мають подати відомості про своє майно є Президент України, прем’єр-міністр, народні депутати, члени уряду, голови ОДА тощо».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Відтепер, посадовці декларуватимуть свої заощадження в готівці, коштовні речі, подарунки, нематеріальні активи, роботу за сумісництвом, незавершені об’єкти будівництва і т.д.

 Як зазначив представник Програми розвитку ООН в Україні, така реформа є ключовою для очищення України від корупції, адже допомагатиме знаходити і зменшувати кількість розкрадання державних коштів. Крім того, ця система має три основні переваги: відкритість, всебічність і відповідальність.

 Так, тепер за недостовірно інформацію подану в декларації посадовці нестимуть як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Наприклад, від 17 – до 43 тисяч гривень доведеться сплатити тим, хто приховає своє майно в розмірі від 138 – до 345 тисяч гривень. Якщо держслужбовець приховає більшу суму, то максимальним покарання стане позбавлення волі до 2 років.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.