Жителям Тернопілля озвучили, в яких країнах люди потерпають на небезпечну недугу

Опубліковано в Проблемне 22.10.2019

Рак молочної залози є найбільш поширеним різновидом раку у жінок у промислово розвинених країнах. Якщо пухлину виявити на ранній стадії, шанс виживання пацієнтки зростає до 95%.

Як повідомив заступник гендиректора з хірургічної роботи КНП «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» ТОР Микола Прокопчук, захворюваність на рак не обов’язково корелюється із загальним рівнем смертності у конкретних країнах. У деяких регіонах є більше ресурсів для лікування хворих на рак. Відповідно, є і покращення шансів на виживання.

Профспілкова організація «ЕСМА» проводила дослідження та визначала, де жінки найчастіше хворіють на рак грудної залози. Так, згідно з їхніх даних, більша ймовірність захворіти на цю недугу є у високо індустріальних країнах. Це, починаючи від країн Європи, Америки і закінчуючи Азіатськими країнами. При цьому в останніх країнах захворюваність на патологію справді менша. А основні фактори ризику мало чим відрізняються у різних країнах світу, — наголосив пан Микола.

Цікаво підмітити, що наприклад, Європа та Північна Америка мають нижчу смертність від раку у порівнянні із загальним числом хворих, у той час як Азія та Африка мають більше число випадків летального закінчення ракових захворювань.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.