Ймовірно, серійність: тернопільські правоохоронці розповіли деталі вибуху в Петриках

Опубліковано в Проблемне 04.09.2019

Сьогодні вранці нa вулиці Теpнопільській в селі Петpиків трапився вибух. Спрацював вибуховий пристрій на подвір’ї pектоpa Тернопільського економічного унівеpситету Aндpія Кpисовaтого.

Як стало відомо, біля огоpожі кеpівника навчального закладу підклали пaкет із невідомим вмістом. А очільник університету підняв пакунок, який одpaзу ж pозіpвався. Як наслідок – Андрія Крисоватого та його дружину із травмами доправили до лікарні.

Начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол під час брифінгу розповів, що вибухівка містила в собі чимало уражаючих елементів, а виготовили та встановили її люди, які є спеціалістами у таких справах.

– Вибух був спричинений саморобним пристроєм, який спрацював за рахунок детонації. На жаль, вибухівка  містила в собі уражаючі елементи у вигляді алюмінієвих дротів, а також кусків цвяхів та інших деталей, які були явно направлені на спричинення тілесних ушкоджень. Можливо, вбивства потерпілого чи потерпілих. Слідче управління поліції порушило кримінальне провадження за частиною 1 статті 15, частиною 1 статті 115 ККУ, – пояснив Олександр Богомол. – Таку вибухівку роблять досвідчені спеціалісти. Вони – дуже обережні, бо пристрій, коли він спрацьовує від детонації, уявіть, як його треба покласти, аби не вибухнув в руках.

За словами очільника ГУНП в Тернопільській області, в злочині правоохоронці простежують можливу серійність.

– Злочин важкий, але найгірше, що ми бачимо можливу серійність. Адже місяць тому, 3 серпня, до чергової частини надійшло повідомлення від лікаря травмпункту про те, що з рваною раною кисті до них звернувся мешканець Тернополя. Тоді ми мали подібну ситуацію. О 7:50 ранку на вулиці Замоковій внаслідок вибуху невідомого пристрою, який лежав на капоті припарковано автомобіля Nissan Qashqai, людина отримала подбіні тілесні ушкодження, взявши в руки невідомий предмет. І в першому випадку, в сьогоднішньому  –  це були коробки. У першому випадку коробка була схожа на подарункову. Таку, яка б зацікавила людей. У попередньому злочині також було використано саморобний вибуховий предмет, який спрацював за рахунок підняття, але він не містив уражаючих елементів, – пояснив Олександр Богомол.

Правоохоронці повідомили, що наразі стан потерпілих важкий, але стабільний. Їхньому життю нічого не загрожує, однак і ректор ТНЕУ, і його дружина отримали важкі травми.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.