Версія для друку

Мешканці Тернопілля не хочуть забирати свої ID-карти

Опубліковано в Проблемне 05.03.2019

Щоб мешканці Тернопілля, які подавали документи на отримання паспорту нового зразка, могли успішно проголосувати на виборах Президента України, їм потрібно після оформлення ID-карту в ДМС України не забути забрати документ.

Як розповів керівник УДМС України в Тернопільській області Ярослав Давибіда, з останнім завданням мешканці краю справляються не дуже.

—  Чимало ID-карт знаходяться в підрозділах Державної міграційної служби. Наші громадяни не приходять на те забирають свої документи. Якщо підрахувати, то люди мають забрати від нас близько  2 тис. паспортів. Тому звертаюся до краян – прийдіть на заберіть свої документи. Враховуючи певні фактори, які можуть перешкодити нашим громадянам забрати ID-карти до дня виборів, наше керівництво прийняло доручення, що підрозділи ДМС працюватимуть і 31 березня. Тож у день голосування наші співробітники будуть видавати вам ID-карти, — наголосив Ярослав Давибіда.

Керівник УДМС зазначив, що мешканцям Тернопілля варто перевірити на дійсність свої ID-карти, аби в разі виникнення проблем можна було завчасно звернутися до міграційної служби за допомогою.

Додамо, що паспорти нового зразка оформляють підрозділи Державної міграційної служби (ДМС) України. Оформлення і видача першої ID-картки відбувається за місцем реєстрації. Надалі всі додаткові послуги можна буде отримати в будь-якому іншому підрозділі за місцем звернення.

Також видати ID-картку може центр надання адміністративних послуг і, наприклад, ДП "Документ". Але потрібно врахувати, що якщо паспорт нового зразка оформляється вперше, то зробити це можливо тільки в тому випадку, якщо зареєстроване місце проживання збігається з адміністративним районом розміщення ДП "Документ".

Внутрішньо переміщені особи можуть оформити ID-картку за місцем фактичного проживання.