Мешканцям Тернопільщини варто щепитися, щоби протидіяти ворожим антивакцинальним заходам

Опубліковано в Проблемне 10.02.2019

Антивакцинальні кампанії в Україні запускають періодично і циклічно, як наслідок, відбувається антипіар імунопрофілактики. Жителям Тернопільщини ні в якому разі не варто вірити чуткам, на кшталт, «вакцини – це зло», «від вакцини – шкода», адже невакциновані люди піддають своє здоров’я набагато більшому ризику.

Як пояснив під час прес-конференції заступник начальника обласного лабораторного центру Володимир Паничев, люди повинні вакцинуватися не тільки, щоби захистити себе самого, а й щоб забезпечити колективний імунітет.

Перша і основна дія, яку ви можете зробити задля протидії кору, – зробити щеплення. Якщо колись давно я нас були підстави говорити, що вакцина чи виробники викликають певні сумніви, то сьогодні повністю можна зняти будь-які побоювання. Хоча й раніше в нас не було підстав, щоби сумніватися – всі вакцини, які постачалися до України, були сертифіковані, а їхню якість підтвердила Всесвітня організація охорони здоров’я, — поділився Володимир Паничев.

Спікер зазначив, що населенню Тернопілля не варто побоюватися з приводу якості вакцин.

Сучасні виробники гарантують високу якість вакцин, що навіть підвищення температури до 38,5 градусів та легенькі катаральні прояви не є протипоказанням для щеплення цими вакцинами. Повірте, так живе вся Європа та Північна Америка. А перелік протипоказань дуже обмежений: вагітність; люди, в яких були певні реакції на введення вакцин; алергія на яєчний білок. Відповідно до роз’яснень МОЗ, тривалість окремих протипоказань – не більше двох тижнів,наголосив пан Володимир.

Чоловік додав, що в окремих країнах світу без вакцинації не відправити дитину у школу, адже за кордоном уряд набагато відповідальніше ставиться до здоров’я своїх мешканців.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.03.2024 soroka
Володимир Кличко зустрівся із посадовцями Держдепартаменту США щодо термінової допомоги Україні, - Віталій Кличко
Всесвітньо відомий боксер Володимир Кличко відвідав США, де зустрівся із впливовими політиками та говорив про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.