Із Тернопільщини 460 призовників відправлять на строкову військову службу

Опубліковано в Актуально 03.04.2018

На Тернопільщині триває призов «Весна – 2018» на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань. Загалом під час призову заплановано викликати до військових комісаріатів області 20 412 осіб, однак служити підуть лише 460. І хоч призовна кампанія розпочалась ще 1 березня, але громадяни не спішать з’являтись у військкомати. Про це сьогодні, 3 квітня, розповіли на брифінгу у Тернопільському обласному військовому комісаріаті.

– Ми ні в якому разі не хочемо допустити зниження якісного складу наших призовників. Дуже важливим є те, щоб усі вони відповідали встановленим критеріям та нормам. Військова служба є важливим покликом серця всіх свідомих громадян, які мають взяти участь у призові та допомогти сформувати якісний потенціал наших Збройних Сил України. Також це добра нагода навчитись воювати, – зауважив голова обласної призивної комісії, заступник голови ТОДА Юрій Юрик.

Юрій Зеновійович закликав представників патріотичних та військово-патріотичних громадських організацій здійснювати активну участь в інформуванні населення та пропаганді військової служби.

– Призовники, яким надійшла повістка районного чи міського військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані прибути до пункту у строки, зазначені в повістці. Досвід показує, що часто громадяни заперечують отримання цього документа. У разі, якщо повістка за будь-яких обставин не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України, – наголосив виконуючий обов’язків військового комісара Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату Микола Бойко.

Поважними причинами неприбуття призовників до призовних дільниць у встановлений строк є: перешкода стихійного характеру, хвороба призовника або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути в зазначений пункт і строк, смерть його близьких родичів, близьких родичів дружини тощо.

Старший офіцер відділу комплектування та призову обласного військового комісаріату Максим Швець  розповів, що кожен призовник оглядається медичними фахівцями, які залучені з лікувально-профілактичних закладів Міністерства охорони здоров’я. Перед проведенням медогляду усім призовникам роблять обов’язкові загальні аналізи. Якщо у громадянина виявлено якесь захворювання, то його скеровують на додаткове спеціалізоване обстеження у лікувальні заклади. Відправці у війська підлягають тільки ті призовники, які визнані військово-лікарськими комісіями придатними до військової служби.

– При призові на строкову військову службу і під час її проходження передбачено низку соціальних гарантій для військовослужбовців. Виплачуються кошти у розмірі до 3,5 тисяч гривень. На сьогодні існує ініціатива військового комісара, яку підтримує також і Тернопільска міська рада. Її суть полягає у розробці та затвердженні відповідного рішення, яке передбачатиме додаткові виплати для тернополян, які підуть служити. Під час проходження військової служби громадянам передбачені щомісячні грошові виплати на задоволення певних особистих потреб, – пояснив голова міської призовної комісії, секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада.

У Тернопільському ОВК наголосили, що призовників не будуть відправляти у зону проведення антитерористичної операції.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 soroka
Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал
У Тернополі відбулася акція «Писанка Захиснику». Дітки та колективи освітніх закладів підготували великодні гостинці для…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.