Чи займаються тернополяни спортом?

Опубліковано в Актуально 01.03.2018

Спорт – невід'ємна частина життя людини. Але як показує час, з розвитком науково-технічного прогресу людство стає фізично менш активним. Основну роботу за людину робить «машина», «робот». Зараз, як у літніх, так і у молодих спостерігається недолік рухових і фізичних навантажень, що призводить до уповільнення обміну речовин і зниження активності клітин людського організму. В результаті у людей слабка фізична витривалість і зайва вага. Вирішити ці проблеми можна за допомогою спорту.

Якщо запитати студентів, чим вони займаються у вільний час, можна почути:

  • «Сиджу в інтернеті». Інстаграм, контакти, фейсбук цілодобові переписки і так далі. Саме ці заняття і є для молоді інтернетом. А коли спитаєш їх досить прості речі, то вони навіть не знають як зайти у пошукову систему.
  • «Випиваю». Щоб переконатись, потрібно просто прийтись по найпопулярніших барах чи дискотеках, можна побачити, що молодь п’є багато і різноманітних напоїв.
  • «Вчуся». Є такі люди, але їх, як це не прикро, мало. Молодь ходить в університети, але багато з студентів виходить у люди з відсутністю знань. Причини? Лінь, порада друзів, гроші.
  • «Займаюсь спортом». Останнім часом зауважила досить цікаву тенденцію, що займатися спортом стало популярним. Футбол, тренажерні зали, біг зранку – це добре, але чи всі дотримують здорового способу життя?

- Спорт- це життя! Це моя боротьба з собою, моя мотивація і моя перемога. З 10-ти років я займалась спортивними танцями, далі 7 років гри у волейбол на регіональному рівні, а тепер я віддалась спортзалу. Не люблю термінів "фітоняшка", "бодібилдінг" чи "фітнес- модель". Так, для когось це важливо. Але я не «зношую» свій організм у спортзалі, а навпаки лікую. Там я відчуваю себе як у дома. Це допомагає мені завжди мати енергію та бути в хорошому настрої. Я радію, коли є декілька годин вільного часу. Збираю спортивний одяг і негайно вирушаю туди, - ділиться тернополянка Тетяна Христюк.

- Спорт відіграє досить важливу роль у моєму житті. Для мене дуже важливо завжди почувати себе у формі та бути фізично підготовленою. Три рази на тиждень у мене ранкова пробіжка, яка додає прилив енергії на цілий день, та три рази на тиждень силові вправи. Спорт - це моя доза адреналіну, яка заставляє рухатись вперед, - каже інша тернополянка Анастасія Мархоцька.

- На мою думку, вести здоровий спосіб життя має кожна людина, яка хоче прожити довго і щасливо. Я теж стараюся дотримуватися своєї думки та утримуватися шкідливих звичок та приділяти більше уваги заняттю спортом. Тому і усім раджу більше часу проводити на спортивних майданчиках, вести здоровий та рухливий спосіб життя, - закликає тернополянин Андрій Міц.

Як розповідає інша тернополянка Світлана Марчук, для того, щоб займатись спортом людина має бути готовою до змін у повсякденному житті:

- Я регулярно займаюсь спортом. Звичайно, важко змусити себе розвиватися, не пропускати тренування. Для цього потрібно не тільки перебудувати свій графік, але й змусити себе не лінуватися. А це найскладніше. Якщо ви пересилити свого внутрішнього лінивця, будете регулярно ходити на тренування, то не тільки побачите результат у дзеркалі, а й зможете відчути його. Ви відчуєте внутрішню силу духу.

- Насамперед слід зазначити, що я не курю і вважаю , що куріння - це зло. Випити деколи можу, але не багато. Оскільки я граю у  футбол, то рідко вживаю, - зазначає тернополянин Славік Білий.

Тому, чи займатись спортом, вирішувати тільки вам. Головне, щоб від цього була користь і досягалася поставлена мета. Також важливо, як і в будь-якій іншій справі, не перестаратися – все добре у міру.

Фото: з відкритих джерел.

Ольга Слобусь

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.