Після нічної атаки у Тернополі моніторять стан повітря та води

Опубліковано в Актуально 20.08.2024

Після нічної атаки ворожого БпЛА на підприємство Тернополя, у місті та області проводять моніторинг якості повітря та контроль якості води.

Про це під час брифінгу повідомила генеральна директорка ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Чайчук.

За її словами, станом на 9 годину ранку шкідливих речовин у повітрі не виявлено.

– Після того, як нашою установою було отримано повідомлення про надзвичайну подію був даний наказ групі швидкого реагування. Близько 7 години група виїхала на місце події. Заміри на вміст продуктів згоряння проводилися на межі житлової зони у 7 точках: Набережна, Котляревського, Бродівська, Білецька, Об'їзна, села Підгороднє та Кутківці, – каже Оксана Чайчук. 

Перевіряли саме в цьому напрямку, адже було зроблено запит на гідрометеослужбу. Напрямок вітру південно-західний, факел піднявся доволі високо і шкідливі речовини пішли в високі шари атмосфери, які розсіюються далі за рухом повітряних мас, пояснює Оксана Чайчук.

– Вони рухаються у напрямку Теребовлі та Козови. Тому такі заміри проводять і в області. Станом на 9 годину слідів шкідливих речовин не виявлено, є сліди продуктів згоряння CO2 та хлоровмісних речовин, які не перевищують допустимих концентрацій у повітрі. Наступні заміри будуть проводити на формальдегіди і феноли, але вони потребують більше часу та підрахунку, – говорить Оксана Чайчук. 

Проведено забір питної води з метою убезпечення потрапляння таких речовин у воду. 

– Експрес-методом станом на 9 годину у воді шкідливих речовин не виявлено, –  додає Оксана Чайчук. 

Такі роботи будуть продовжуватися, поки атмосферні покази не будуть доведені до норми.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.09.2024 soroka
У столиці регіональних журналістів навчали, як не потрапити на гачок маніпуляторів в інтернет-просторі (фото)
Як відрізнити правду від дезінформації та не потрапити на гачок маніпуляторів – про це розповідали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.