«Зупинись»: у центрі Тернополя сьогодні вшанували пам’ять загиблих на війні (фото)

Опубліковано в Актуально 09.08.2024
«Транспорт, зупинись», «Державна установа, зупинись», «09:00. Зупинись» – з такими гаслами сьогодні вранці тернополяни вийшли на акцію.
 
У такий спосіб в центрі міста хвилиною мовчання вшанували памʼять українців, які загинули в російсько-українській війні. Для цього о 9-00 біля пам’ятника Степану Бандері зібралися волонтери, громадські активісти та небайдужі тернополяни. Правоохоронці зупинили рух транспорту на одну хвилину, аби усі присутні віддали шану загиблим у боях за Україну.
 
Таку ініціативу у Тернополі планують зробити щоденною. Її запропонувала Ольга Коновал – волонтерка, дружина загиблого командира «Сталевої Сотні» Сергія Коновала.
 
– Звісно, для нас, сімей загиблих, дуже важливо розуміти, що люди пам’ятають. Багато було звернень від рідних полеглих Героїв про те, що вони розпочинали подібні акції, але їх ніхто в цьому не підтримав. Саме тому ми вирішили запровадити хвилину мовчання, щоб наше місто стало прикладом. Думаю, нам це вдалося! Нас підтримали міська рада, обласна військова адміністрація. Окрім цього, у соцмережах люди надсилають мені фото, що у них на роботі вже проводять хвилину мовчання, – наголосила Ольга Коновал.
 
Також вона розповіла, що у планах – зупиняти рух транспорту на одну хвилину. Наразі це питання волонтери обговорюють з органами місцевого самоврядування.  
 
 
 
 
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.