Майже пів сотні регіональних журналістів на Івано-Франківщині навчалися монетизувати медіа (фото)

Опубліковано в Актуально 04.07.2023

Попри складний для всієї країни час, Український кризовий медіа-центр у межах програми USAID DOBRE продовжує організовувати для регіональних журналістів «Школу ефективних медіа».

Майже пів сотні представників ЗМІ з різних куточків України 28-30 червня зібралися у Яремчі Івано-Франківської області. Упродовж двох днів вони вчилися монетизувати локальні засоби масової інформації, розвивати соціальні мережі, просувати їх за допомогою ефективних інструментів та трендів.

У перший день тренінг провела комерційна директорка медіа «Рубрика» Анастасія Куриленко.

– Для того, щоб ефективно продавати рекламу, підбирайте вигідні формати, стежте за інфоприводами, повертайте старих клієнтів та багато комунікуйте. Головне в продажах – це продавати. Шукайте зв’язки, точки перетину пропозиції, знайомства. Не соромтеся брати гроші за свою роботу, адже вони є вдячністю клієнта за надану вами послугу!наголосила Анастасія Куриленко.

Також Анастасія Куриленко розповіла про шляхи монетизації, створення рекламних та партнерських проєктів, розширення цільової аудиторії.

Другий день навчання був присвячений соціальним мережам. SMM-менеджерка онлайн-медіа рішень «Рубрика» Ірина Шульган навчала регіональних журналістів просувати сторінки локальних ЗМІ у соцмережах.

– Понад 4, 74 млрд осіб у світі користуються соціальними мережами, а тому маємо розуміти, що наша присутність у соцмережах збільшує кількість читачів. SMM – це не про перегляди. Це про приємний і корисний час людини в інтернеті. Щоб ваш контент помічали у соціальних мережах, його треба перепаковувати під відповідний формат платформи. Станьте другом, порадником для ваших читачів. Відповідайте на їх коментарі, відписуйте, залучайте до обговорень, питайте думку, зазначила Ірина Шульган.

Участь у «Школі ефективних медіа» взяли представники ЗМІ з Херсонської, Харківської, Чернігівської, Миколаївської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Запорізької областей.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.