«Це спланована провокація, яка готувалася заздалегідь»: Михайло Головко дав перший брифінг після затримання

Опубліковано в Актуально 03.07.2023

Голова Тернопільської обласної ради, якого підозрюють у хабарництві, вийшов під заставу.

Сьогодні він поспілкувався з місцевими журналістами щодо свого затримання.

– Тернопільська обласна рада працює! Всі виконують покладені на них обов’язки та завдання. Триває повноцінний робочий режим. Події, які трапилися 26 червня, це політична розправа, замовлення, підла провокація проти мене і ВО «Свобода», яка готувалася заздалегідь. Ви прекрасно знаєте про мою волонтерську діяльність і те, скільки ми робили для перемоги, підтримуючи наших захисників на фронті. Хтось дуже хотів розквитатися з Головком та ВО «Свобода» за нашу принципову послідовну позицію. Це не вперше такий метод застосовують до націоналістів, наголосив Михайло Головко.

Він додав, що чоловік, який начебто дав хабар Головку, насправді працював під прикриттям.

– Ці звинувачення, які мені висувають, є повним маразмом, абсурдом та провокацією. Обласна рада вже майже два роки не має жодного відношення до бюджету. Ми не виділяємо ні однієї копійки, – зазначив Михайло Головко. –   Цей чоловік був таким агентом спецслужб під прикриттям. Більше пів року ходив тут по кабінетах, всіх записував, провокував скоєння злочину. Сподіваюся, суд дасть відповідну оцінку таким діям.

Також голова обласної ради називає своє затримання помстою за принципову позицію.

– Ми одні із перших почали боротися проти російської церкви. Все це багатьох дратувало. Можливо, звідси йде корінь цього зла. Ми піднімали питання захисту сімейних цінностей, виступали проти пропаганди ЛГБТ, проти неправомірного підняття тарифів під час війни. Такі речі багатьом не до вподоби. Я це розцінюю виключно як політичне замовлення, підкреслив Михайло Головко.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.