«Ми так хочемо, щоб Папа Франциск приїхав в Україну», – у Тернополі Глава УГКЦ

Опубліковано в Актуально 04.10.2022

Днями у Тернополі з візитом перебував Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.

Під час обновлянської конференції в Українському домі «Перемога» він давав відповіді на запитання, які хвилюють українську молодь. Одним із таких було питання щодо ставлення Папи Франциска до російсько-української війни.

«Що Ви б порадили молоді, яка не розуміє позиції Ватикану?» – запитали Главу УГКЦ. Блаженніший Святослав Шевчук відповів:

– Я теж не розумію. Я знаю Папу особисто не перший рік. Це дуже глибока людина. Але він, знаєте, має свої сильні та слабкі сторони. Він не так сильний у словах, в термінах, як він сильний у жестах. Ми так хочемо, щоб він до України приїхав. Щоб він став там, над братньою могилою, і то пережив. Це потрібно і йому особисто. Теж можу вас запевнити, що він глибоко співстраждає з Україною, хоча нас не завжди розуміє, наголосив Глава Української Греко-Католицької Церкви.

Що стосується висловлювань Папи, то Блаженніший Святослав Шевчук вважає, що понтифік частково залежний від інформації, яку поширюють світові медіа.

– Знаєте, ми часто маємо певні занадто високі сподівання від тих чи інших осіб, в тому числі і від Папи. Як і кожна людина, він живе в певному інформаційному середовищі. Він дивиться телевізор, різні програми, слухає радіо. Як усі ми, він дуже залежний від тієї інформації, яка шириться ЗМІ. Мені важко подумати, як він співставляє те, що ми йому пишемо, гори паперу було написано за тих пів року, з тим, що він чує з інших джерел. Коли він спонтанно реагує на якусь картинку, яку він побачив, він робить це так, як кожна людина. І тут він не є непомильним, зауважив Глава УГКЦ.

Також він додав, що  сьогодні структури інформаційних інструментів, якими володіє Ватикан, опинилися на передовій інформаційної війни, яку веде Росія.

– Інформаційні служби Ватикану не були до цього готові. Абсолютно. Тому деколи ми не розуміємо їхньої позиції, пояснив Блаженніший Святослав Шевчук.    

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.