Борець з Тернопільщини став бронзовим призером турніру в Ірані

Опубліковано в Актуально 24.11.2016

У складі кадетської збірної з греко-римської боротьби 14-річний збаражанин Юрій Вовк виборов для України бронзу.

Міжнародний турнір з вільної та греко-римської боротьби серед школярів Day of Children, присвячений Дню Дітей, відбувся 17-18 листопада у Тегерані (Іран). У складі збірної України серед юнаків (2001-2002 р. н.) виступав вихованець Збаразького спортклубу «Чемпіон» Юрій Вовк (вагова категорія 35 кг).

Юрій Вовк тренується вже давно, років 6-7, напевно, – розповідає тренер хлопця, заслужений працівник фізичної культури і спорту  Петро Король. – Для того, щоб поїхати в Тегеран, в місті Броварах на Київщині проводився в останні вихідні вересня турнір для відбору команди Збірної України. В турнірі боролися більше чотирьохста спортсменів. У своїй ваговій категорії наш Юра став першим і увійшов до складу збірної України для поїздки в Іран. Він єдиний представник Тернопільської області, який виступав на цих змаганнях цього року.

Загалом у змаганнях в Тегерані брали участь команди з багатьох країн світу – з Пакистану, Грузії, Азербайджану, Вірменії, Туркменістану, Таджикистану, Туреччини, Киргизстану, Ірану, Росії, Молдови, України. Перше місце дісталося команді з Ірану, азербайджанці стали другими. А Україна в результаті напружених зустрічей виборола бронзові нагороди. Тренер Петро Король радіє, що до перемоги долчуився і його учень.

Юра хороший перспективний борець, який в майбутньому, надіюся, буде вже в дорослій збірній України і виступатиме на великих чемпіонатах Європи, світу, можливо, і на Олімпійських іграх, якщо буде добре тренуватися. Дані є, і бажання теж є, – зазначає Петро Король.

Хоча у збірній Юрій виступав вперше, однак досвід у юного збаразького борця чималий. Торік він став переможцем Чемпіонату України у своїй вазі, цьогоріч виборов золото, вигравав турніри у Німеччині, Польщі, Чехії. Загалом, зауважує тренер, діти, які займаються боротьбою, наполегливі та сильні. Виникають проблеми хіба що із матеріальною базою.

Тренуємося ми в Збаражі, є спортивна школа ФСК «Клуб Чемпіон», і РК ДЮСШ. На щастя, діти ходять, але труднощі є завжди. От ми тренуємося, а ремонт приміщення «затягнувся». Нема спортивного комплексу, великого залу, де б ми могли проводити великі турніри. Завжди шукаємо спонсорів для виїздів на змагання, але поки що «виїжджаємо» на ентузіазмі.

Попри все у Збаражі вільною та греко-римською боротьбою займається більше сота дітей різного віку.

Фото з фейсбук-сторінки тренера

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.