«Це – мій вибір»: на Тернопільщині перша лікарка отримала щеплення від COVID-19

Опубліковано в Актуально 25.02.2021

Сьогодні, 25 лютого, Тернопільська область отримала вакцину від коронавірусу – Oxford/AstraZeneca.

Перший етап вакцинації навчена мобільна бригада розпочала о 10-ій годині ранку.

Першою щеплення від коронавірусу на Тернопільщині отримала завідувачка інфекційного відділення КНП Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні Ольга Дивоняк.

– Моя чітка позиція, мій вибір на сьогодні – вакцинація. Якщо я щороку щеплюся від грипу, а сьогодні мене запитують, як я готувалася до вакцинації. Це – мій вибір. Як інфекціоніст я розумію, що маю бути захищена, аби працювати у медичному колективі, надавати допомогу дитячому населенню, бути «в строю». Щоб мої рідні теж були здоровими, я мушу вакцинуватися перша. Таким чином захищу себе та свою сім’ю, хоча мій чоловік також є медиком, він записаний на вакцинацію. Це буде трохи згодом, коли провакцинується перша лінія. Моя чітка позиція стоїть на тому, що свідомий вибір має бути в українського громадянина про те, що все-таки, якщо людина не перехворіла – має бути вакцинована. Якщо перехворіла – має бути вакцинована через 6 місяців. Тільки таким чином ми зможемо зробити хороший колективний імунітет, добитися того, щоб епідемія пішла на спад, розповіла Ольга Дивоняк.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.