Версія для друку

Через смерть активістки у Тернополі під Головним управлінням нацполіції відбувся мітинг

Опубліковано в Актуально 06.11.2018

Скандування та крики, запалені лампадки та квіти, димові шашки посеред центра Тернополя - під Головним управлінням національної поліції в Тернопільській області у неділю ввечері зібралися декілька десятків тернополян та активістів. Усі прийшли, аби провести мітинг-реквієм «Хто вбив Катю Гандзюк» у зв’язку із смертю відомої активісти та чиновниці, яка так і не змогла видужати після нападу невідомих.

Загалом, мітинг-реквієм провели також і через численні напади на активістів, на які правоохоронці продовжують закривати очі чи недбало розслідувати. саме напад на Катерину Гандзюк став останньою краплею, через його висвітлення та загострення уваги з боку громадськості він став резонансним. Як повідомляє рух «Чесно», подібні акції протесту відбулися не лише в Тернополі, а й у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Луцьку та Одесі.

Нагадаємо, у неділю 4 листопада перестало битися серце відомої активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. За попередньою інформацією після 11-ти пережитих операцій стан її здоров’я погіршився і у неї обірвався тромб. Катерина перебувала в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні №2.

Ще 31 липня поблизу власної домівки Катерину Гандзюк невідомі облили сірчаною кислотою. За різними джерелами, жінка отримали близько 30-40% опіків тіла. Ця справа набула резонансу її декілька раз перекваліфіковували. На разі поліція розслідує «замах на вбивство». Вже наприкінці серпня правоохоронці затримали шістьох підозрюваних у справі. Всі – колишні бійці АТО. 4 з них уже зізналися в своїй причетності.

Відео: youtube-канал Borys Mashlianka.