Не ременем та криками – як тернопільським батькам боротися з дитячими примхами?

Опубліковано в Актуально 18.10.2018

Багато тернопільських батьків стикалося з тим, що їхні діти за допомогою примх домагаються свого. Різні діти вередують по-різному, одні розкидають свої іграшки по всій кімнаті, інші тупотять ногами, треті качаються по підлозі. Що в таких ситуаціях робити батькам?

Примхи дітей – річ неприємна, але природна, принаймні в наш час і в наших умовах. Діти частіше вередують, коли вони погано себе почувають і коли відчувають, що вередувати їм - можна. Якщо дитині не вистачає уваги і ніжності, своїми примхами він хоче сказати батькам про це. Неправильне виховання є також причиною дитячих капризів. Якщо дитина щось хоче, а батьки йому не дозволяють, він відразу починає плакати і вередувати, домагаючись, таким чином, свого.

Одні батьки реагують цілком адекватно, вони вважають, що капризи в його віці це нормально. Інші батьки сильно переймаються з цього приводу.

Як розповіла  тернопільська дитяча практична психологиня Наталія Греняк, причина дитячих капризів у кожному випадку індивідуальна.

Не буває загального рецепту щастя, тож до вирішення проблем у дітей потрібно підходити індивідуально. Якщо дитина починає вередувати ще змалечку, потрібно звертатися до психологів при дитячих садочках, при навчальних закладах. Фахівці допоможуть вам з’ясувати причину дитячих примх – фізіологічна, неналежного виховання, гіперопіка дитини, значна зайнятість батьків чи інша. Інколи причинами істеричних примх є вроджена нервовість дітей часто через конфлікти в родині. В будь-якому випадку з примхами, істерикою потрібно боротися, адже вони часто можуть ставати маніпулятивними. Наприклад, якщо дитина страждає на нервові розлади, я би радила батькам покупати її у заспокійливих травах, дати дітям попити щось заспокійливе. Все таки найкращу пораду щодо індивідуального підходу до вирішення дитячих проблем батькам дадуть професійні психологи, тому не бійтеся до них звертатися, — наголосила пані Наталія.

Психологиня підмітила, що батьки повинні знати і пам'ятати, що їхня дитина постійно потребує уваги та любові. І тут важливо не перестаратися, інакше дитина це відчує і буде зловживати любов'ю і турботою.

Крім того, не варто потурати дитячим примхам. Якщо дитині дозволено дуже багато, то вже незабаром він почне вважати себе головним у сім'ї. Балувати дітей також не можна. Але в теж час потрібно знайти золоту серединку і знати коли дозволити дитині те, що він хоче, а коли ні.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.