Про паралельний світ та нову книгу розповів Макс Кідрук у Тернополі

Опубліковано в Історія тижня 07.10.2017

У рамках туру «100 міст НОІМ» відомий український письменник Макс Кідрук презентував в Українському домі «Перемога» свою нову книгу «Не озирайся і мовчи». Попередньо з новим романом автор вже побував у Рівному, Києві та Львові.

– Вперше в історії сучасної української літератури письменник, презентуючи свою нову книгу, об’їжджає сотню міст та містечок. Ми вирушили у такий тур, бо усвідомлюємо, що навіть у малих містечках є чимало розумних та освічених людей, які хочуть читати сучасну літературу. Якщо у великих містах є книгарні, то у малих населених пунктах зазвичай їх немає. У нас з вами є така річ, яку можна назвати «літературною тусовкою», яка «втягує» у читання, іноді навіть проти волі, – зазначив Макс Кідрук.

Роман «Не озирайся і мовчи» — це новий твір  жахів і техно, у якому автор описує проблему спілкування батьків та дітей, дитячу жорстокість та підліткове бажання втечі від реальності. Письменник розповів, що йому не дуже подобається, коли цей роман позиціонують книгою про паралельний світ, бо насправді це зовсім не так.

– Книга «Не озирайся і мовчи» пов'язана з темою паралельних світів, але не в тому сенсі, в якому більшість із вас бачить паралельну реальність. За останні 15 років словосполучення «паралельний світ» все частіше зустрічається не лише у книгах фантастів, а в серйозних наукових працях. В квантовій фізиці є певні експерименти, які дуже непросто провести, але їхні результати бувають сенсаційними. Десь паралельно, не перетинаючись з нашою реальністю, є інший світ, зі схожими або дещо відмінними законами. Звісно ж це припущення не підтверджує існування іншого світу, але все можливо, – розповів Макс Кідрук.

Автор презентував буктрейлер до свого нового роману і поділився, що насправді декілька кадрів із відео відзняв самостійно, а інші, більш складні, Макс придбав у фотобанку.

Користуючись нагодою, Макс Кідрук розповів про свою майбутню книгу «Де немає бога». За словами автора, основою сюжету є реальна історія про авіакатастрофу рейсу 901 в Антарктиді та про сімох людей, які після неї врятувались та намагаються вижити там, де немає соціуму та зникає будь-яка мораль.

– Історія, яку я зараз пишу, є надзвичайно важливою. Вона зародилась ще 2012 року, коли я лише починав писати «Зазирни у мої сни». Тоді я розумів, що стилістично не готовий до написання такої історії, але зараз я справді готовий за неї взятися. Це не буде фантастика чи містика. Любителів технотрилера «Бот» прошу підготуватися до серйозної реалістичної історії. Звісно, що треш та «гострі» моменти будуть. Прочитавши цей роман, кінцівка «Зазирни у мої сни» здаватиметься вам різдв’яною казкою, – поділився Макс Кідрук.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.