Візажистка з Тернопільщини, яка тимчасово живе в Лондоні, розповіла, як втілила свою мрію в життя (інтерв’ю)

Опубліковано в Історія тижня 02.02.2023

Молода візажистка та блогерка Софія Басюк з Тернопільщини підкорює Лондон красою.

Зараз дівчина за кордоном відкрила навчальний курс «майстра-бровіста» та активно розвивається у сфері краси. Втім, Софія каже, у Лондоні проживає тимчасово, а свій подальший професійний розвиток продовжуватиме в рідній Україні!

Дівчині 20 років. Вона із невеликого села Костільники Чортківського району. Обожнює свою справу, розквітає, коли її клієнтки задоволені результатом.

– Коли я бачу, що мої роботи стають кращими, я надихаюся і хочу продовжувати підкреслювати красу дівчат, – каже Софія.

Не менше дівчину надихають подорожі. У вільний час вона завжди старається побувати у нових місцях.

– Відвідавши гарне місце, я відчуваю приплив емоцій, які не передати на камеру, каже дівчина.                                                                 

Софія дуже енергійна та життєрадісна людина, а її родзинкою є креативність. sofia_creative – саме так вона підписана в Instagram, що одразу дає зрозуміти, яка тематика публікацій та якою є власниця сторінки.

Зараз вона продовжує працювати у сфері краси в Лондоні та розпочала свій навчальний курс «майстра-бровіста». Із усіма труднощами і перевагами роботи в Англії Софія поділилася з «Сорокою».

Софіє, коли і чому ти вирішила освоїти професію майстра-бровіста, а пізніше візажиста, та поєднувати зі своїм блогом у Instagram і Tiktok?

–  Я ніколи не могла подумати, що колись буду візажистом чи майстром-бровістом. Коли всі мої ровесниці фарбувалися, я вважала, що мені це не потрібно. Навіть мама казала підфарбувати трошки губи блиском чи очі тушшю. Тоді я зовсім не була в цьому зацікавлена. На той час мені було цікаво  малювати. Я багато малювала різних картин, брала щось з інтернету або сама придумувала. Хотіла стати дизайнером, але на той час у моєї сім’ї не було фінансової можливості. Тож я пішла навчатися на зовсім іншу професію. 

Коли навчалася, почала ходити моделлю на макіяж. Після того я почала просувати свій блог. Мені було цікаво, яка буде реакція людей. Побачивши позитивні коментарі, мені було дуже приємно. З часом мене почали більше кликати моделлю на макіяжі, навіть брала участь у показах, які проводили тернопільські журнали. І в один момент я зрозуміла, що мені ця сфера подобається. Тим більше, це творча робота, а мені подобається малювати. І з часом я зрозуміла, що хочу пройти курси візажиста, але все ж були сумніви, тому вирішила, що спочатку піду на курси майстра-бровіста. Я пообіцяла собі, якщо навчуся робити брови та мені сподобається, наступний курс буде візажиста. 

Пізніше я поїхала на заробітки за кордон, щоб мати можливість втілити свої бажання. Приїхавши, почала проходити багато навчальних курсів та намагалася вдосконалювати свої вміння і продовжую це робити до сьогодні.

Як розпочалася твоя блогерська діяльність? 

– Щодо блогу, то вести його хотіла ще з 9 класу. Мені було дуже цікаво знаходитися в медіапросторі. Спочатку зацікавилась зйомкою відео, але у мене тоді не було відповідної техніки для цього, тому я не наважилася розпочати омріяну справу.

Коли пішла навчатися у колегіум для дівчат, там зовсім забувала про свою мрію. Але дивлячись  історії чи відео блогерів, у глибині душі в мене було бажання також стати блогером. Пізніше я навчалася в іншій школі. Вже там почала помалу здійснювати свою мрію. Моєю аудиторію були однокласники, друзі, знайомі, учні моєї школи та сусідніх сіл. Зазвичай у своєму блозі  розповідала про шкільні будні та дивилася  реакцію людей.

Вже навчаючись в Тернополі, я почала серйозніше займатися блогерством, пройшла навчальний курс, почала вкладати кошти в блог. Одна ситуація в житті дала мені стимул для продовження розпочатого. Це історія про те, як я  була моделлю на показі журналу. Тоді  вирішила, що прийду додому та запишу історію про це. Я опублікувала фотографії з опитуванням і людей це дуже зацікавило. Потім зрозуміла, що завдяки  відео в Tiktok можна просуватися, тож я спробувала знімати. Усе почало вдаватися.       

                     

Як відреагували на твій вибір діяльності рідні і друзі? Та найголовніше –  чи підтримують тебе?

Дуже добре. Саме їхня підтримка давала мені впевненості, щоб продовжувати розпочате. Навіть коли в мене були розчарування і вже не хотілося продовжувати, всі казали: ти зможеш, це твоє. Вони в мене сильно вірили, для мене їхня підтримка була дуже важливою. Особливою була підтримка мами, вона намагалася мені допомогти у всьому. Мене це приємно здивувало, адже їхнє покоління дуже відрізняється від нашого. Не всі батьки зрозуміють свою дитину, яка захоче стати блогером, бо вважають, що це несерйозна робота. Я щиро вдячна мамі, друзям, знайомим і всім, хто в мене вірить та підтримує. Ваша підтримка дає мені стимул розвиватися і вдосконалюватися.

Що найприємніше у твоїй роботі та найскладніше?

– Я люблю свою роботу. Відчуваю, що це моє. Дуже надихаюсь, коли до мене приходять красиві дівчата, роблю їм компліменти. Мені приємно бачити щасливих дівчат, які розквітають, бачачи макіяж на собі, який підкреслює їхню природню красу. Все стараюся відзняти, адже коли переглядаєш свої роботи пізніше, розумієш, що вони стають кращими. Це найприємніше.

Найскладніше – це робота з людьми, яка морально виснажує. Я чутлива людина та завжди переймаюся, чи сподобається людині макіяж, брови, адже кожен індивідуальний та має свій смак і характер. Різні клієнти приходять. Є комунікабельні, з якими легко працювати, а є такі, що  вичерпають усю твою енергію. В блогерстві те ж саме. Ти нібито працюєш віддалено від людей, але інколи зачіпає, коли пишуть негативні коментарі, або ти бачиш, що людям нецікаво. В той момент я просто розчаровуюся. Також це велика відповідальність, адже ти працюєш сама на себе і розумієш, що багато потрібно зробити самій.

Зараз ти за кордоном. Багато подорожуєш та розпочала свій навчальний курс «майстра-бровіста» в Англії. Як ти наважилася на такий непростий крок? Чи важко було розпочинати в чужій країні?

– Раніше я була в Польщі, тому вже загартована до життя в чужій країні. Спочатку приїхала в Англію на місяць відпочити та вирішити, чи буду повертатися назад. За мною було непросте рішення. Повернувшись в Україну, я завершила усі свої справи та вернулася в Англію. Назад їхала з ціллю працювати у своїй сфері діяльності, але склалось так, що тут з цим дуже складно. З часом все ж таки завдяки оголошенням в Instagram, у групах з українцями і відео в Tiktok, я змогла знайти дівчат-українок, які шукали майстра в б’юті сфері. Завдяки їм я наважилася на курс «майстра-бровіста» в Лондоні, бо зрозуміла, що тут люди потребують цього.

Зараз у твоєму блозі багато постів про подорожі та життя в Англії. Що саме тобі дають подорожі? Чому ти вирішила ділитися цим з підписниками?

Це можливість побачити щось цікаве. Чим більше ти подорожуєш, то можеш порівняти ці місця та проаналізувати. Подорожі викликають шалені емоції та приємні спогади на все життя. Ти просто розслабляєшся і кайфуєш. Вони дають натхнення і стимул продовжувати розпочате.

Чому б ні? Я маю  можливість показати підписникам чудові місця. Їм цікаво, багато людей запитують геолокацію, адже сьогодні дуже багато українців в Англії. Саме тому  розповідаю і про життя в Англії, адже можу бути корисною для інших людей.

Як відрізняється твоє життя та професійна діяльність в Тернополі та зараз в Лондоні?

– Тут легше привернути увагу клієнтів, адже попит на б’юті процедури великий, а українських майстрів не так багато. В Україні, щоб на тебе звернули увагу, треба докласти більше зусиль та часу, бо в нас дуже багато майстрів у сфері краси, тож клієнт має великий вибір. Моє життя в Лондоні дуже відрізняється від життя в Тернополі, адже тут ти мусиш підлаштовуватися під їхні правила, культуру, закони.                                 

Переглянувши твою сторінку в Instagram і Tiktok, можна зрозуміти, що ти дуже цікава, яскрава та різноманітна особистість. Що надихає продовжувати свою роботу? Чи важко бути цікавим для своїх підписників? Адже в тебе їх маже 30 тис в Instagram і 50 тис у Tiktok.

– Важко бути цікавою, адже люди постійно хочуть нових емоцій та цікавинок. Якщо показувати свою щоденну рутину, їм буде нецікаво стежити за мною. Тому потрібно працювати над собою, вигадувати щось нове, щоб зацікавити підписників. Мене надихає результат, тоді хочеться більшого вдосконалення та головне – щоб було цікаво людям, які стежать за мною

Як ти бачиш свій подальший розвиток? Де ти хотіла б його продовжувати: за кордоном чи в Україні?

– Звісно, що в Україні! Тут без варіантів. Вкладення, які зроблю за кордоном, допоможуть мені стати більш успішною, коли я повернуся додому.  Я хотіла б розвиватися у цій сфері, вчитися нового, більше працювати над собою і виправляти помилки.

Що порадиш початківцям?

– Головне – наполегливість, терпеливість і не залишати розпочате. Навіть, коли кажуть, що це не твоє.  Постійно працювати над собою, бо будуть моменти розчарування. Потрібно підніматися і продовжувати йти далі. Адже на все потрібен час і праця, щоб чогось досягти. Постав ціль перед собою. Уяви, яким ти хочеш бачити результат! йди до нього, не зважаючи ні на що!

 

Спілкувалася ОЛЕСЯ БІДНЮК, студентка 3-го курсу ТНПУ 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.