«Немає нічого неможливого»: співачка з Тернопільщини Віта Грицак зібрала 38 000 гривень для ЗСУ

Опубліковано в Історія тижня 12.05.2022

Співачка з Коропця Віта Грицак, яка підкорила мережу своєю піснею «Чом тобі вороже не спиться?», провела благодійний онлайн-концерт.

Дівчина виконала для слухачів авторські композиції та презентувала нову пісню. В якості запрошеного гостя в концерті взяв участь й дідусь співачки Ярослав Дмитрович. Разом вони зібрали 38 000 гривень, які було передано на допомогу Збройним силам України.

Як проходила підготовка до концерту, скільки глядачів були присутніми та куди передали кошти - Віта Грицак розповіла «Сороці».

Співачка каже, провести концерт хотіла давно, однак планувала зробити це офлайн.

– Ідея організувати концерт в мене з’явилася вже давно, ще після того, як я написала пісню «Чом тобі, вороже, не спиться?». Зрозуміло, що в мене зараз трохи більша аудиторія, ніж була до війни. Тож я вирішила, що зараз маю що сказати людям, і вони мають, що в мене послухати, – каже Віта Грицак. Планувала, що проведу концерт вживу і завжди казала, що після нашої перемоги хочу заспівати у символічних містах, про які я згадувала в піснях, наприклад в Чорнобаївці. Але я зрозуміла, що війна навчила нас однієї важливої речі – треба робити все і зараз. І якщо є можливість провести онлайн-концерт зараз, то чому ні? Крім того, мені здається, що зараз кожен має допомагати тим чим може, саме тому концерт благодійний.

Підготовка до концерту тривала не довго.

– Всі пісні, які лунали, це мої авторські. Я їх часто співаю, тому мені не потрібно було готуватися тривалий час. За день до концерту склала невеличкий сценарій і з дідом провели кілька репетицій, бо він хвилювався більше, аніж і я, – говорить дівчина.

Віта Грицак каже, дідусь вже не вперше бере участь у онлайн-концерті.

– Вмовляла я його не довго, він в мене дуже ініціативний, хоча й не рішучий. Люди в такому віці часто думають, що пора давати дорогу молодим, а я йому завжди хочу довести, що насправді в такому віці все тільки починається. Молоде покоління зараз дуже звертається до старшого. Ще до війни мій дідо був зіркою моєї інстраграм-сторінки. Як тільки я закидала історії пов’язані з ним, всі вибухали коментарями. Тоді ми вже проводили онлайн-концерт на прохання підписників, на якому співали українські народні пісні під його стару гармоніку. Тож в нього вже був такий досвід, вмовляти його довго не потрібно було, хоча дідусь хвилювався, бо розумів, що аудиторія трохи більша, – говорить співачка.

Цього разу разом з дідусем дівчина виконала пісню «Не чекай», написану другом Ярослава Дмитровича.

З нею теж пов’язана цікава історія, а саме з тим, як мені цю пісню передали. Її  склав друг діда з села Горожанка, Женя Кавчук. Вона присвячена воїнам добровольцям. Ми співали з дідом тільки цю пісню, хоча готували ще іншу, але в день концерту передумали. Вана дуже емоційно важка, тому ми відмовилися від неї. Крім того, дідусь зіграв ще свою авторську композицію, – розповідає дівчина.

Під час концерту Віта Грицак презентувала нову авторську пісню.

– Вона написана на другу ніч до концерту. Ця пісня про те, як я колись розкажу своїй внучці про війну. Напевно, зараз багато хто про це роздумує. Якщо, я, звісно, доживу до цього моменту, якщо в мене буде внучка, то настане момент, коли я повинна буду розповісти про цю війну. В цій пісні я підібрала слова, які буду їй казати, говорить дівчина.

Концерт переглянуло близько 60 000 людей. Разом з дідусем та слухачами Віта Грицак зібрала 38 000 для потреб ЗСУ.

– Загалом на самій прямій трансляції в інстаграмі було десь дві тисячі глядачів. Але я зберегла прямий ефір, бо не всі охочі могли бути присутніми. Тому загалом близько 60 тисяч глядачів переглянуло концерт. Зібрані кошти я поділила: частину передала волонтерці, яка допомагає зокрема і військовим з мого рідного Коропця та нашої Коропецької ОТГ. Ще половину коштів передала ще одному фонду – «Землячки». Вони допомагають жінкам на фронті, – розповідає Віта Грицак. – Якщо чесно, не очікувала, що підтримає стільки людей  і що зберу таку суму. Коли організовувала цей концерт, я казала своїм близьким, що навіть якщо вдасться зібрати 5 тисяч, це буде супер. І тут я бачу цю суму… Я зрозуміла, що нічого немає неможливого. Згадала вислів: «Помах крил метелика в Бразилії може викликати торнадо в штаті Техас». Це про те, що такими маленькими вчинками ми робимо щось велике. Я вповні відчула цю фразу на собі, тому дуже щаслива.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.