Олександра Меландович з Кременця стала зірковою візажисткою в Ізраїлі (інтерв’ю)

Опубліковано в Історія тижня 08.10.2021

Відкрити власну справу за кордоном – цілком реально. Про це не з чуток знає Олександра Меландович, яка десять років тому переїхала з Кременця в Ізраїль.

Сьогодні жінка – популярна ізраїльська візажистка та б’юті-блогерка з псевдонімом Alexandra Melano.

Про професію, в яку закохалася, зіркових клієнтів та вдячних ізраїльтянок Олександра розповіла «Сороці».

Далі – від першої особи.

З вчителів – у візажисти

Десять років тому я вирішила, що хочу переїхати в Ізраїль. Це було не дуже складно зробити, оскільки я – єврейка. Тож, здійснивши репатріацію (авт. репатріація – повернення на батьківщину з поновленням громадянства), переїхала жити в ізраїльське місто Петах-Тиква. За освітою я – вчителька англійської мови, але в Ізраїлі не працювала за спеціальністю. Коли завагітніла, це було сім років тому, подруга порадила мені хобі – записатися на курси візажу. Вона підмітила, що я вміло фарбуюся. Мене це зацікавило. Спершу переглянула чимало роликів у YouTube, а тоді, коли сину було вже пів року, таки вирішили піти на курси. Спочатку одні, потім – ще одні… І ось я розумію, що закохалася в цю професію, всередині щось наче перевернулося. Так прийшло розуміння, що маю займатися цим професійно. Чоловік мене підтримав, я звільнилася з попередньої роботи й, доглядаючи за сином, почала потихеньку розвиватися у цій сфері.

Перші макіяжі робила задарма

Аби прийшов перший клієнт, потрібно було мати портфоліо. Так я почала безкоштовно фарбувати моделей на зйомки, робила макіяжі подругам, рідним, регулярно кудись їздила, аби сформувати портфоліо з нуля. Instagram тоді ще не був таким популярним, тому своїх клієнтів я шукала у різних Facebook-групах. Зіркові клієнти прийшли з досвідом. Я робила макіяжі для виконавців, які приїжджали в Ізраїль з концертами. Це – «Время и стекло», «Альона і Тамерлан», Iowa, «Банд’Ерос».

Учні – з різних куточків світу

Свій блог я веду вже понад чотири роки. Підписники з’являлися поступово, але суттєво аудиторія зросла у період карантину. Тоді ми всі сиділи у чотирьох стінах, а соцмережі стали інструментом для розваг та заробітку. Я активно знімала історії та публікувала дописи. У відео показувала, як роблю макіяжі, давала багато порад. Дівчатам таке живе спілкування дуже сподобалося. Вони радили мене іншим, позначали на своїх сторінках. Таким чином кількість читачів зросла. Зараз велику частину свої клієнтів на групові та приватні уроки я знаходжу саме через Instagram. Серед охочих – не лише жителі Ізраїлю, а й України, Білорусі, Росії, Франції, Німеччини. У мене є готовий відзнятий матеріал курсу «Сам собі візажист». Також я проводжу офлайн навчання для підвищення кваліфікації візажистів.

«Українки привезли красу в Ізраїль»

Наші дівчата більше люблять за собою доглядати, аніж ізраїльтянки. Думаю, що українки, які зробили репатріацію, привезли красу в Ізраїль. Ізраїльтянки фарбуються дуже рідко, переважно на весілля чи дні народження. Натомість українські дівчата наносять професійний макіяж значно частіше: на Новий рік, на фотосесії, урочисті заходи на роботі. Українки полюбляють всілякі б’юті-штучки, а у повсякденному житті ти не побачиш нафарбовану ізраїльтянку. Максимум, що вони можуть зробити, – нанести сонцезахисний крем на обличчя.  

Ізраїльтянкам легко догодити

Взагалі я догоджую усім, хто приходить до мене на макіяж. Однак, коли працюю з українками, то помічаю, що вони більш стримані. Холодно скажуть: «Гарно, дякую!». Натомість ізраїльські жінки більш емоційні та прості. Вони можуть довго і щиро дякувати тобі, не приховують захоплення.

Виглядати гарно можна з мінімальними витратами

Я працюю з люксовими брендами косметики: Dior, Estee Lauder, Chanel, Gucci. Насправді, краса не вимагає жертв, як люблять говорити, але чого вона точно вимагає – то це фінансових вкладень. Попри це, серед бюджетної косметики також можна знайти гідну. Якщо немає багато коштів, можна зробити нічим не гірший макіяж. Головне – любити себе. Не обов’язково робити дуже яскравий макіяж. Достатньо, щоб обличчя було доглянутим. Купи консилер, замаскуй прищики, почервоніння, зроби рівний тон лиця і ти – красуня! Особливих хитростей немає, головне – знати, як і чим правильно приховати те, що не подобається.

Власний бренд пензлів для макіяжу

Я створила бренд кісточок для макіяжу під назвою Melano Brushes. Вони підходять для нанесення та розтушовки будь-яких текстур. Ручка кожного пензля зроблена з ебенового дерева. Волосяний пучок – ворс кози або білої лисиці. Такі пензлі не провокують алергію, не линяють. Можуть використовуватися як професіоналами візажистики, так і початківцями.  

Ти – еталон краси!

Часто ми буваємо вражені красою зіркових особистостей. Але бачимо їх на телебаченні чи у модних журналах. Насправді ж вони – такі прості дівчата, як і кожна з нас, а коли виходять в люди, їх перевтілюють. Не створюйте собі еталонів краси. Кожна з нас – особлива, ми повинні бути самі для себе еталоном.

Візажисти – колеги, а не конкуренти

Ізраїль – хоч і маленька країна, та візажистів й блогерів у сфері краси тут є вдосталь. У моєму лексиконі відсутнє слово «конкурент». Я не вважаю, що у нашій професії взагалі має бути якась конкуренція, бо це настільки творче заняття, що ми повинні надихати один одного, а не змагатися. Часто, коли у мене розписано все по хвилинах, я щиро раджу своїх колег. На кожного знайдеться свій клієнт. У кожного є своя публіка.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.