«Головний секрет – багато працювати»: тернопільська випускниця розповіла, як здала ЗНО на 200 балів

Опубліковано в Історія тижня 21.07.2020

Нещодавно стали відомі результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики та фізики.

За результатами ЗНО, п’ятеро випускників з Тернополя отримали максимальні 200 балів за тестування.

«Сорока» поспілкувалася з Роксоланою Зарембою – випускницею Тернопільської української гімназії імені Івана Франка, яка здала ЗНО з математики на 200 балів. Про підготовку до іспиту та плани на майбутнє вона розповіла нашій журналістці.

Дівчина каже, що хоч на високі бали і розраховувала, максимальна оцінка таки стала приємно несподіванкою. Зізнається, що математику обожнювала з початкових класів, тож до іспиту готуватися було не складно.

– Я очікувала високих балів,але і налаштовувала себе морально, що може бути не 200, а 199, шоб не розчаруватися, – говорить Роксолана Заремба. – Як і кожен абітурієнт, просто повторювала теорію, виконувала різні завдання. Ще з перших класів я обожнювала математику, тому мені  було просто готуватися до ЗНО, а ще я отримувала задоволення від  навчання. Звичайно, я вклала багато праці, щоб добитися таких результатів, та хотіла цього.

Все, що потрібно робити під час підготовки до тестування – багато та наполегливо працювати, наголошує дівчина. Каже, що головний секрет успішної здачі іспиту – хороша підготовка та розуміння того, що зробила все, що було в твоїх силах.

– Перед ЗНО я була впевнена в тому, що зробила все, що могла, а далі все залежить не від мене, – говорить Роксолана  Заремба. –  Весь рік я намагалася виконати кожне завдання й ніколи не залишала нерозв’язану задачу. Якщо я не змогла зробити це, то мені завжди допомагала моя вчителька у школі. Головний секрет підготовки – дуже багато працювати. Все залежить лише від людини.

Випускниця каже, що у подальшому планує продовжити навчання у медичному виші, бо мріє стати лікарем.

– Я вирішила вступати в медичний університет, тому що я хочу бути лікарем. Я просто не уявляю себе в іншій сфері, –  розповідає Роксолана. – На мою думку, професія лікаря найгуманніша, хоча в Україні вона досить таки не перспективна, та все ж, я хочу допомагати іншим людям.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.