Тернополянам варто знати, чим загрожує перегляд «полунички»

Опубліковано в Історія тижня 05.07.2019

Вченим вдалося довести шкоду перегляду порнографії. Захоплення дорослими фільмами з часом призводять до того, що у чоловіка пропадає сексуальний потяг до реальної жінки. Тільки мешканцям Тернопільщини варто знати, що це – не єдина шкода, якої завдає переклад «гарячих» фільмів.

Популярність перегляду порнографії в різних країнах зростає з кожним роком, а користування соціальними мережами стала невід'ємною частиною життя практично кожної другої дорослої людини. Як показує статистика, в інтернеті кожен день за секунду переглядають порновідео близько 30 тисяч чоловік. А на один сайт pornhub заходять близько 64 мільйонів на день. У деяких країнах через перегляд порнографії впала народжуваність, почастішали розлучення і розставання закоханих пар.

Перегляд еротичних картинок на деякий час позбавляє мозок життєздатності. Такі картинки діють навіть сильніше, ніж зображення з насильством і катастрофами . До таких висновків дійшла об’єднана група психологів і нейрофізіологів з декількох американських інститутів.

За словами психолога-сексолога, сімейного психотерапевта В’ячеслав Чумаченко, порнографія завдає найбільшої  шкоди дітям. У порно немає і натяку на ризик завагітніти в підлітковому віці або заразитися захворюваннями, що передаються статевим шляхом, наприклад СНІДом. Таким чином створюється ілюзія, ніби поведінка, яка пропагується порнопродукції, не тягне за собою ніяких негативних наслідків.

Кожна порнопродукція повинна мати попереджувальний знак «+18» (відеопродукти призначені суто для дорослих людей). Порнографія перешкоджає нормальному розвитку дитячого мозку. Це діє згубно для «піддатливого» дитячого мозку, оскільки може порушити сприйняття дійсності, а значить, завдати шкоди душевному та фізичному здоров’ю дітей У дитини ще не сформувалася психіка для того, щоби сприймати ці речі. Впливає порно й на людей з нестабільною психікою. Може виникати залежність від порнороликів. Залежними іноді стають ті люди, які мають певні порушення елементів самосвідомості. Зокрема, це ті, які мають низьку самооцінку, яким важко знайти нове знайомство. Це також люди, які живуть у закритому просторі, страждають через інвалідність або ж бояться оточення. Як на мене, залежність від порно виникає нечасто. Однак для певних категорій людей порнографічні матеріали діють як збуджуючий фактор перед початком статевого акту. Є люди, які подивилися порно ролик, не побачили в ньому нічого корисного та стимулюючого, тож не повертаються більше до цього. А є інша категорія населення, на яких порно дія, як наркотик, — наголосив В’ячеслав Чумаченко.

Цікаво, що вчені Монреальського університету вирішили порівняти погляди чоловіків ніколи не бачили порнографії з регулярними користувачами порно-ресурсів. Будь-який чоловік у віці від 20 років міг взяти участь в дослідженні. Однак проект натрапив на перешкоду. Чоловіків — любителів порно було хоч відбавляй, в той час як чоловіка після 20 років, який жодного разу не дивився порнографії, знайти не вдалося.

Фото - з мережі Інтернет

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.