Тернопільські студенти встановили гучний рекорд  (відео)

Опубліковано в Історія тижня 14.02.2019

Більше тисячі студентів, викладачів та працівників Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка у День закоханих встановили гучний рекорд, спільно виконавши і заспівавши легендарну українську пісню Володимира Івасюка «Червону руту».

Так, під час перерви близько 1300 людей зібралося у фойє головного корпусу, де й розпочали виконання славетної та романтичної пісні. Як розповіли у закладі вищої освіти, цей рекорд – не лише привітання краян із Днем святого Валентина, а й символічне зізнання у коханні до української музики.

-  Дивовижна "Червона рута" розквітла у День закоханих в стінах ТНПУ ім.В.Гнатюка. Надзвичайно емоційне і щире виконання  згуртувало усіх! Це було неймовірно зворушливе видовище, коли рухаючи в такт музики, з вогниками-телефонами в руках, з посмішками на юних обличчях, злагоджено і захоплено студенти співали "Ти признайся мені, звідки в тебе ті чари...".Флешмоб став чудовим стимулом для піднесеного єднання, а слова "Ти у мене єдина" лунали так, що усім було зрозуміло: йдеться не лише про конкретну людину, а й про інші величні почуття - любов до  української мови, Батьківщини, - повідомляють в тернопільському університеті.

Передав сертифікат про встановлення нового рекорду в Файному місті – «Наймасовіше виконання пісні «Червона рута» студентами в історії Тернополя» – заступник міського голови, ініціатор створення «Книги рекордів Тернополя» Леонід Бицюра ректору ТНПУ ім.В.Гнатюка Богдану Буяку.

Хорове виконання пісні так припало до душі студентам, що її заспівали «на біс», а також передали естафету молоді, яка навчається й у інших університетах Тернополя. Варто також зазначити, що з 37 зафіксованих тернопільських рекордів 4 належить саме Тернопільському національному педагогічному університету імені Володимира Гнатюка.

До слова, "Червона рута" — пісня Володимира Івасюка, яка стала однією з найвідоміших українських пісень у світі. Музикант написав її у 1970 році під час навчання у Чернівецькому медичному інституті. За деякими даними, будучи ще дитиною, Володимир Івасюк натрапив у батьковій бібліотеці на виданий 1906 року – збірник коломийок, впорядкований Володимиром Гнатюком, в якому були рядки про приворотне зілля – червону руту.

Вже через рік після виходу у світ - у 1971 році «Червона Рута» стає переможцем першої радянської «Пісні року» і невдовзі після цього потрапляє на перші місця популярності в багатьох країнах Східної Європи.

Фото і відео: ТНПУ ім.В.Гнатюка

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.