Версія для друку

Голова тернопільського УКРОПу допомагає розібратися у конфлікті навколо біатлону

Опубліковано в Політика Автор  18.09.2018
Член президії Федерації біатлону Тернопільської області Олександр Починок звернувся до депутата обласної ради від фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Андрія Цибульського з проханням з’ясувати причину бездіяльності та перешкоджання розвитку біатлону з боку директора ТДЮСШ з зимових видів спорту Володимира Приймака.
 
У своєму зверненні до укропівця Олександр Починок зазначив, що тернопільські біатлоністи впродовж як півроку через брак патронів не мають можливості проводити систематичні та регулярні тренування. Однак до 7 вересня цього року була можливість отримати майже 20 тисяч безкоштовних набоїв для стрільби від Товариства сприяння обороні України. Все, що необхідно було зробити директору ТДЮСШ з зимових видів спорту Володимиру Приймаку – надіслати відповідне клопотання, однак цього чиновник чомусь не зробив. Ба більше, коли пояснення такій бездіяльності Олександр Починок намагався зняти на відео, директор силоміць спробував забрати камеру.
 
Як пояснює укропівець Андрій Цибульський, подібний інцидент обов’язково має бути розглянутим не лише через те, що ТДЮСШ з зимових видів спорту готує майбутніх олімпійців та паралімпійців, а й є установою обласної ради.
 
- Відомо, що тема безкоштовних набоїв, які не отримали біатлоністи набула розголосу. Тим більше, що в місцевих ЗМІ були опубліковані відповідні відео та інформація. Крім того, я як депутат зобов’язаний реагувати на звернення громадян. Відповідно, мною було надіслане депутатське звернення до голови обласної ради Віктора Овчарука. Оскільки цей заклад є комунальною установою Тернопільської обласної ради, ми повинні розібратись у цій ситуації. Директор школи повинен пояснити чи була така можливість, чи йому надходили документи чи це було в усній формі і назвати причини відмови. Крім того, під час спілкування з Олександром Починком мені стало відомо, що подібний випадок непоодинокий (через некомпетентні дії пана Приймака наші спортсмени не брали участі в Чемпіонаті України тощо). Не хочу наперед когось звинувачувати, саме тому обласна рада повинна з’ясувати всі деталі і прийняти справедливе рішення, - розповідає Андрій Цибульський.
 
Укропівець зауважив, що впродовж 10-ти робочих днів голова обласної ради повинен зреагувати на депутатське звернення і офіційно відповісти, які саме міри та заходи були застосовані для вирішення проблеми.