Нардеп з Тернопільщини пояснив, чому насправді Угорщина блокує зустрічі України та НАТО

Опубліковано в Політика Автор  13.07.2018
Угорщина блокує всі зустрічі України та НАТО на вищому рівні через закон «Про освіту».
 
Глава МЗС Угорщини заявив, що їхній уряд блокуватиме прагнення України до євроатлантичної інтеграції до того  часу, поки Україна не припинить позбавляти меншини своїх прав. Зокрема, угорці обурюються через мовні питання в новому українському законі «Про освіту», який порушує права нацменшин на отримання середньої освіти рідною мовою.
 
Народний депутат від фракції БПП Ігор Побер вважає, що в претензіях з боку Угорщини є свої підводні камені.
 
– Угорці пояснюють блокування зустрічей України та НАТО тим, що в них є претензії до мовного закону. Це, напевно, не зовсім так. Скоріше за все, що тут є свої підводні камені. Можливо, є якесь лобіювання з їхнього боку. Ми знаємо, що в Угорщині, як в багатьох інших країнах Європи, прийшла до влади досить радикальна націоналістична сила, яка відстоює свої угорські інтереси. Зачіпка, що стосується мови нацменшин, є для них лакмусовим папірцем, завдяки якому вони можуть до чогось причепитися. Якщо Україна буде чи не буде в НАТО, то навряд це вплине на відношення наших вчителів до діток, які навчаються на Закарпатті. Думаю, зовсім ні,– зауважив Ігор Побер.
 
Нардеп також зазначив, що вищому керівництву України та Угорщини необхідно зустрітись та назавжди закрити ці питання, аби рухатись далі.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?
Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.