Тернопільський нардеп прокоментував незрозумілі правки у законі про несумлінних батьків

Опубліковано в Політика Автор  09.07.2018
З першого ж разу: Верховна Рада у кількості 230 депутатів прийняла довгоочікуваний для українських дітей законопроект № 8296 про посилення відповідальності несумлінних батьків.
 
Прийнятий документ відтепер передбачатиме збільшення максимального терміну суспільно корисних робіт для неплатників аліментів до 45 робочих днів. Якщо боржник протягом 2 робочих днів не розпочне виконання робіт, йому може загрожувати до 10 діб адміністративного арешту. Також за несплату аліментів вводиться система нарахування штрафів. Незважаючи на позитивні нововведення, окремі депутати намагалися «пропхати» у законопроект правки, абсолютно не пов’язані із темою дітей та сплати аліментів. Зокрема, одна із правок пропонувала ввести податкові пільги на ввезення обладнання відновлювальної енергетики.
 
За словами народного депутата від фракції БПП Ігоря Побера, подібні правки у прийнятому документі висували представники «Опоблоку». Попри це, є дві можливі причини чому ж їх намагались «пропхати»: або це випадковість, спричинена неуважністю, або ж – махінації для відстоювання окремих інтересів.
 
- Було декілька правок непов’язаних із дітьми. Крім пільг на ввезення обладнання відновлювальної енергетики, була ще одна правка. Її висував «Опозиційний блок» і стосувалася вона надання пільг на житло, площа якого більше 1000 квадратів, якщо в ньому прописана дитина. Звісно ж, що ці дві правки не пройшли. Особисто я їх не підтримував. А в цілому, цей закон давно був потрібний. Надзвичайно добре, що ми його прийняли, - прокоментував Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.