«Переконаний, на порушення закону ніхто не піде», - Ігор Побер про резонанс із формуванням ЦВК

Опубліковано в Політика Автор  05.07.2018
У Верховній Раді думки нардепів різко розділились в залежності від партійної приналежності, а питання складу майбутньої Центральної виборчої комісії стало доволі резонансним, адже кожна фракція намагається «перетягти ковдру» на себе, зайнявши якомога більше місць у «п’ятнадцятимісному» ЦВК.
 
Зокрема, декілька днів тому гучну заяву зробив співголова фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко. Мовляв, формування ЦВК відбувається із недотримання квотного принципу. В той самий час на сполох вдарили і члени фракції «Народний фронт», які переконують: якщо парламент не дотримається пропорційного принципу під час формування ЦВК, Україну обов’язково чекатимуть санкції.
 
На думку народного обранця з Тернопільщини від фракції БПП Ігоря Побера, піднімати паніку колегам-депутатам не потрібно, адже ще до голосування всі нюанси із формуванням складу ЦВК вдасться владнати.
 
- Вже завтра, у четвер 5 липня, під час пленарного засідання у парламенті відбудеться голосування. На мою думку, ніхто не піде на порушення закону, враховуючи резонанс, викликаний питанням майбутнього складу Центральної виборчої комісії. Переконаний, що до початку голосування всі ці нюанси будуть врегульовані. Я не знаю, чому виникла подібна ситуація, однак, гадаю, що наш Президент поступить згідно чинного законодавства та Конституції України, - наголосив Ігор Побер.
 
Нагадаємо, 5 липня у Верховній Раді мають проголосувати за новий склад Центральної виборчої комісії. Загалом, до її складу входить 15 членів, однак, проблема у тому, що в січні глава держави підписав лист про звільнення 13 членів ЦВК, натомість Петро Порошенко затвердив подання на призначення нових членів ЦВК – 14 кандидатів. 5 лютого подання надійшло в парламент, а вже 16 квітня Голова ВРУ Андрій Парубій оголосив про успішне завершення спеціальної перевірки 14-х кандидатів, проте, когось одного доведеться «відсіяти».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.