На Хмельниччині націоналісти відзначили 111-річчя з дня уродин Головнокомандувача УПА Романа Шухевича

Опубліковано в Політика Автор  04.07.2018
У суботу, 30 червня 2018 року, у с. Гуків Чемеровецького району Хмельницької области представники Тернопільської та Хмельницької обласних організацій ВО "Свобода" спільно із громадою відзначили 111-ту річницю з дня уродин Головнокомандувача Української Повстанської Армії Романа Шухевича.

Біля пам'ятника генерал-хорунжому УПА націоналісти спільно помолилися за упокій душ усіх хоробрих воїнів, які полягли в боротьбі за нашу державу. На вшануванні пам'яти славного українського воїна від Тернопільщини першим виступив Олег Сиротюк, який є головою обласної "Свободи".

"У такий пам'ятний день тут зібралась частина української нації, яка багато століть змагалася за відновлення своєї держави. І, власне, Роман Шухевич, як і провідники 20 століття, був для нас символом боротьби, жертовности та перемоги. Саме імена Шухевича, Бандери й Коновальця надихнули тисячі українців на боротьбу під час Революції гідности та російсько-української війни. І саме в ці дні випробувань ми скеровуємо свої погляди на наших попередників, які демонстрували приклади для наслідування. І ми повинні розуміти, що нас ‒ патріотів Української Держави ‒ багато. Головне, що нас об'єднує ‒ це спільна ідея та герої УПА як символ боротьби", ‒ наголосив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Олег Сиротюк.

Згадати подвиги генерал-хорунжого Шухевича та підкреслити значимість його історичної постати прийшли також керівники різних державних структур й військово-патріотичних організацій. Як наголосив заступник голови Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Василь Габор, ця людина мала талант запалити іскру боротьби, щоб надихнути українців на перемоги в складний для нації час.

"Шухевич був саме тим, хто вмів відстоювати свої позиції. Разом з иншими героями УПА він ніс свою національну ідею й увічнював її у серцях побратимів. Тому не лише словом, а й зброєю такі люди вміли вистояти в нелегкі часи, не покидаючи віру в перемогу. Щоб українська нація не зневірялася, сьогодні ми повинні надихатися прикладом цих славних постатей. Наразі ми лише на півдорозі. А тоді Роман Шухевич та його послідовники боролися за незалежну Україну, за її могутність та процвітання. Чи вірили вони в перемогу? Так, але при цьому чітко розуміли, що розгромити велику тоталітарну машину практично неможливо. Однак, можливо, тоді вони вірили, що посіють те зерно національної ідеї, яке проросте та принесе створення справді багатої та сильної Української Держави", ‒ зауважив націоналіст.

Також у цей день націоналісти відзначили і річницю з Дня проголошення Акту Української Держави, що у далекому 1941 році виголосив Провідник ОУН Степан Бандера, а підтримав порив його побратим, товариш і націоналіст Ярослав Стецько.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.