Версія для друку

Обласне керівництво проігнорувало бажання кількох сіл приєднатися до Вишнівецької ОТГ

Опубліковано в Політика Автор  29.06.2018
Депутати Тернопільської обласної ради на черговому пленарному сесійному засіданні практично одноголосно проголосували за План формування територій громад Тернопільської області. Разом з тим, обласне керівництво та депутати не дослухались до думки людей.

Ще взимку перед райдержадміністраціями та ОТГ було поставлено завдання напрацювати і надати свої пропозиції стосовно бачення плану формування громад у Тернопільській області. Однією з ОТГ, яка активно працювала в цьому напрямку, є Вишнівецька. Як результат - Лозівська та Дзвинячанська сільські ради прийняли перші рішення про приєднання до її складу.

Окрім того, бажання приєднатися до Вишнівецької ОТГ виявили і жителі села Котюжини, яке входить до складу Великовікнинської сільради. Зокрема, вони проводили громадські слухання щодо можливого приєднання та одноголосно проголосували за вступ у Вишнівецьку громаду (на відміну від мешканців двох інших сіл: Малих та Великих Вікнин, які також зачисляються до Великовікнинської сільської ради).

Згідно отриманих результатів, керівництво Вишнівецької ОТГ подало відповідні пропозиції на розгляд Тернопільської ОДА. Проте сталося не так, як гадалося, адже обласне керівництво проігнорувало бажання котюжан вступити саме до Вишнівецької громади і «добровільно-примусово» приєднали їх до складу Борсуківської ОТГ Лановецького району разом із Малими та Великими Вікнинами, що передбачено прийнятим перспективним планом.

Додамо, що згідно з оновленим  Планом формування територій громад Тернопільської області, у ній повинно налічуватися 59 ОТГ.