«Нам ще далеко до концесійних доріг» - Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  05.05.2018
Ще наприкінці лютого 2018 року Верховна Рада прийняла законопроект № 6766 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг», згідно із яким в Україні на умовах концесії можуть передаватись для будівництва та експлуатації дороги загального користування державного значення.
 
Це означає, що вже в найближчі роки в Україні можуть з’явитися платні магістралі. На думку народного депутата від фракції БПП «Солідарність» Ігоря Побера, такий крок допоможе покращити дорожню інфраструктуру країни, однак, ми ще поки не готові до запровадження платних автошляхів.
 
Нам ще далеко до концесійних доріг. Ще далеко не готова законодавча база, щоб ми почали їх будувати. Так, ми прийняли закон про концесії, однак, ще залишається прийняти законопроект про передачу землі, який минулого сесійного тижня не пройшов, оскільки не отримав належної підтримки. На разі з цим полягають проблеми, адже землі постійно перебувають чи в приватній власності, чи як паї і неможливо відвести їх під створення концесійних доріг, - пояснив нардеп та продовжив: - раніше вже говорилось, що користування платними трасами в Україні обходитиметься приблизно у 10 євроцентів за кілометр. Для прикладу, поїздка з Києва до Львова, це близько 550 кілометрів, обійдеться у 55 євро. Це немалі гроші і звичайно інвестор вкладені гроші відробить. По-друге, це не тільки дорога, це і придорожній сервіс, і готелі, і заправки, тобто - масштабна інфраструктура, для створення якої задіюватимуть велику кількість людей. Для країни це вигідно робити тому, що ці дороги у якісному стані згодом перейдуть у власність держави.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.