Версія для друку

Володимир Швайка: «Підтримка нашого війська — обов’язок усіх людей доброї волі»

Опубліковано в Політика Автор  29.03.2018

Голова Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Володимир Швайка взяв участь в урочистостях із нагоди Дня Національної гвардії України.

Відбулися вони на території Тернопільської військової частини №3002 Нацгвардії України. Військовослужбовців другого стрілецького батальйону «Галицької» бригади привітали представники влади міста й області, духовенство і підприємці, котрі матеріально допомагають нацгвардійцям. Багато з них отримали грамоти, подяки й медалі від влади та командування.

— Сьогодні ми всі в неоплатному боргу перед тими людьми, котрі захищають східні кордони нашої країни, перед їхніми батьками, сім’ями, які вдома чекають героїв, — наголосив Володимир Дмитрович. — Тому вважаю, що матеріальна, моральна, молитовна підтримка нашого війська — перший обов’язок усіх людей доброї волі. Все, що ми нині можемо зробити для наших захисників — ніщо в порівнянні з тими жертвами, які ці хлопці віддають заради перемоги України у війні з Росією. 

Командир другого стрілецького батальйону «Галицької» бригади Нацгвардії України підполковник Дмитро Гуртовський подякував особовому складу за мужність, а владі й підприємцям — за підтримку.

— Володимир Дмитрович допомагає нам із початку війни запчастинами, будматеріалами, надає послуги технікою, — сказав Дмитро Гуртовський. — Подарував телевізор і фотоапарат. Допомагав будувати лазню для особового складу, встановив вікна в спальному приміщенні для строковиків, вікна і двері — в кімнаті для чергового батальйону. Його самоскиди і коток були залучені до ремонту плацу. Допомогу Володимира Дмитровича і ділом, і порадами у відбудові містечка нашого батальйону переоцінити важко.