Версія для друку

Гідного кандидата у президенти від УКРОПу оберуть на праймеріз, – Тарас Батенко в Тернополі

Опубліковано в Політика Автор  14.02.2018
Для визначення найдостойнішого кандидата від партії УКРОП на посаду глави держави «Українське об’єднання патріотів» застосує нову процедуру – праймеріз.

Кандидати від «Українського об’єднання патріотів» не відбиратимуть одне в одного голоси на виборах президента, адже єдиного представника на посаду очільника країни буде обрано під час внутрішньопартійного голосування.

«Праймеріз полягає в тому, що попередньо будуть визначені кандидати від УКРОПу, які братимуть участь у виборах. Оскільки така система перегонів застосовується на виборах переважно в Сполучених Штатах та окремих країнах Європи, ми вирішили скористатися їхнім досвідом. Якщо, наприклад, у США змагання двох політичних партій відбуваються за 20 місяців до виборів, то в УКРОПі праймеріз розпочнеться з квітня – з часу агітації охочих кандидатів на посаду глави держави», – повідомив голова політради УКРОПу Тарас Батенко.

Він також додав, що у голосуванні під час праймеріз зможуть взяти участь не тільки члени УКРОПу, але й прихильники політсили. Голова політради також зауважив, що кандидатом у президенти від УКРОПу повинна стати людина, яка має значну підтримку громадян.

За словами Тараса Батенка, агітація в регіонах відбуватиметься до кінця літа. З вересня по грудень відбудеться голосування в обласних організаціях УКРОПу. Лише після цього єдиний кандидат у президенти від партії буде висунутий на черговому з’їзді партії.